Hortensia planten & verzorging

Hortensia planten en verzorging: hoe & wanneer moet je de Hortensia planten en bied je de Hortensia verzorging? En hoe moet je de Hortensia snoeien? Lees meer in onze tuin tips…

Wist je dat de Hortensia niet altijd kleurecht is? De witte en rode Hortensia zullen niet van kleur verschieten, maar de blauwe Hortensia daarentegen kan een volgende bloeiperiode roze kleuren.

De Hortensia planten
Wil je de Hortensia planten in de tuin dan doe je dit in de periode eind april/ begin mei. Zoek bij voorkeur een enigszins beschutte half schaduw/ half zonnige plaats uit.
Graaf een kuil en breng hier potgrond en speciaal Hortensia-mest in aan. Zorg dat de wortelkluit voldoende water heeft opgenomen; dompel enkele malen onder in een emmer water.
Nu kun je de Hortensia planten. Verstevig de plant rondom met potgrond, duw aan en geef de plant water.
Geef de Hortensia regelmatig water. Vooral in warme periodes heeft de plant regelmatig en voldoende water nodig.

Hortensia kleurecht
Zoals eerder gemeld kunnen blauwe Hortensia’s van kleur veranderen naar roze bloemen. Roze bloemen daarentegen zullen over het algemeen niet naar blauw veranderen in een volgende bloeiperiode.
Hoe voorkom je in principe de kleurverandering? Ga na of de grond waarin de Hortensia staat veel kalk bevat; een kalkrijke grond kan zorgen voor roze bloemen. In een zuurdere grond zullen de bloemen blauw van kleur blijven; voeg in de periode augustus kunstmest toe waaraan de stof Aluin is toegevoegd. Dit doe je vervolgens ook weer voorafgaande aan de bloeiperiode. Informeer naar exact gebruik van de kunstmest met aluin bij het tuincentrum waar je dit aanschaft.

Klik hier voor het snoeien van de Hortensia

Informatie Hortensia planten en Hortensia Verzorging