Huizen in Kleve Duitsland te koop

Het aantal Nederlanders wat opzoek is naar een huis in Kleve, Duitsland, groeit. Kleve (Kleef) en omgeving is een populair grensgebied om een woning te kopen voor vele Nederlanders. Waarom? Zoek je eenmaal naar ‘huizen in Duitsland te koop’ dan stuit je al snel op Kleve; de ligging is zeer gunstig t.o.v. Nederland, de woningen zijn betaalbaar en Kleve ademt Nederland uit gezien zijn historie. Lees meer over Huizen in Kleve Duitsland te koop….

Nieuw: koopwoning in Kleve Duitsland

Huizen in Kleve Duitsland te koop
Zoals reeds bekend zijn woningen in Duitsland vaak een stuk voordeliger dan die in Nederland. Langs de grens in Duitsland raakt men daar inmiddels ook van doordrongen; een Duitser verkoopt graag zijn woning aan een Nederlander, deze zijn immers gewend om hogere bedragen voor een woning te betalen. Een Duitser koper dingt gerust 20% van de vraagprijs af voor een woning en beoordeelt kritischer of de vraagprijs matcht met de woning. En dus is een Nederlandse koper aantrekkelijker en schakelt de Duitse verkoper steeds vaker een Nederlandse grensmakelaar in voor de verkoop van zijn woning. In en rond Kleve staan veel huizen te koop via Nederlandse grensmakelaars.

Kleve en omgeving
Kleve (Kleef) ligt gunstig ten opzicht van Nederland. Kleve ligt op ongeveer een half uur autorijden van Nijmegen. De omgeving is groen, enigszins heuvelachtig (De zeven heuvelen) en is zeer bosrijk (het uitgebreide Reichswald ligt aangrenzend aan Kleve). Kleve telt ongeveer 50.000 inwoners en is de grotere plaats in de omgeving (Kreis Kleve). Je kunt de omgeving toeristisch noemen: net over de grens in Nederland ligt Berg en Dal en Groesbeek, waar toeristen naar toe trekken vanwege het heuvelachtige, groene landschap. De charmante fietsroute Via Romana loopt van Nijmegen via o.a. Kleve en Kalkar naar Xanten. Jaarlijks fietsen vele toeristen deze historisch Romeinse route. Al met al biedt Kreis Kleve een groene en sfeervolle omgeving, met Emmerich aan de rijn als grotere plaats naast Kleve en het pretpark in Kalkar als attractie.

Winkelcentrum Kleve
Het winkelcentrum in Kleve is goed voor een middag gezellig winkelen: naast gangbare winkels zoals Kaufhof Kleve en Woolworth tref je veel kledingzaken, eetgelegenheden, restaurants en Hollandse viskramen! De Nederlandse sfeer in Kleve is goed voelbaar; regelmatig tref je Nederlandse straatnamen aan, nog stammend uit de periode dat Nederlanders woonden in Kleve. Daarnaast wordt Kleef massaal bezocht door Nederlandse dagjesmensen en inwoners uit de omgeving. Toch is het niet zo dat deze plaats ‘Hollands’ aanvoelt; je bent echt in Duitsland, de huizen zijn karakteristiek net als de omgeving.

Informatie huis kopen Kleve Duitsland