Haard & Houten Schouw

Bijzonder sfeervol binnen het interieur: Haard & Houten Schouw. Waar vroeger voornamelijk de schouw functioneel in gebruik was, is tegenwoordig de houten schouw een sfeermaker in de woning én in een breed scala verkrijgbaar. Lees meer…

Welke houtsoort is geschikt voor een schouw?
De meest geschikte houtsoorten, en dus meest voorkomende houtsoorten voor de houten schouw zijn: Kersen hout, Mahonie hout, geloogd grenen hout en eiken hout. Het voordeel van een houten schouw ten opzichte van de stenen schouw is vooral de prijs.

Haard & Schouw binnen je interieur
Binnen een landelijk interieur zijn met name geloogd grenen hout en mahonie houten schouwen populair. Kersen houten schouwen sluiten beter aan bij een klassiek interieur.
De houten schouw tref je in alle kleuren en maten; van de klassieke schouw met ornamenten tot de moderne strakke variant. De klassiek houten schouw doet het overigens ook erg leuk binnen een landelijk interieur en kan ook prachtig tot zijn recht komen in bijvoorbeeld een oud-industrieel interieur.

Brandveiligheid Haard & Schouw
Informeer ten alle tijden tijdens de aanschaf van de houten schouw bij de leverancier,  naar de te nemen maatregelen ten aanzien van de brandveiligheid.

Meer openhaarden? Lees ook eens: