Muizen in huis en bestrijding

Ineens ontdek je grote gaten in de boterhamzak. En.. zag je ook niet onlangs van de zwarte, kleine korreltjes in de keuken? Oeps! De eerste tekenen van muizen overlast, of zelfs een muizenplaag dienen zich hier meestal mee aan. Je hebt dus muizen in huis en nu is het tijd om muizen bestrijding toe te passen. Maar hoe pak je dit nu grondig aan? Lees meer…

Muizen in huis
Hoe krijg je eigenlijk muizen in huis? Dit kan diverse oorzaken hebben, namelijk: in oudere huizen kunnen al snel, van buiten af, muizen tussen muren terecht komen; ze vinden altijd wel ergens een openingetje. Daarnaast is het in huis, of tussen muren, fijn droog. Een muis kan letterlijk via de tuin naar binnen komen, vooral wanneer er aanleiding toe is (rottende geuren/ vuilniszakken ophoping op balkon en dergelijke). Heb je eenmaal muizen in huis dan planten deze zich ook weer vlot voort. Wees er dus vlot bij wanneer je muizen in huis hebt geconstateerd, om deze te bestrijden.

Muizen bestrijding, waar denk je dan aan?
Er zijn meerdere gangbare methode’s in gebruik als muizen bestrijding. De twee meest voorkomende zullen wij behandelen. Maar let op, alvorens over te gaan tot muizen bestrijding, dien je eerst de bron weg te nemen waardoor muizen in huis het zo comfortabel bij jou hebben, namelijk:

  • Alle, echt álle eetwaar in trommels bewaren of afsluitbare dozen etc.
  • Prullenbakken zeer goed afsluitbaar maken. Geen openprullenbakken gebruiken!
  • Geen vuilniszakken in/ of rondom je huis bewaren.
  • Geen voeding op borden laten liggen, waar dan ook in huis. Ook geen kruimels op het aanrecht.

Muizen bestrijding toepassen
Heb je het de muizen in huis lastig gemaakt via bovengenoemde maatregelen? Prima. Schakel nu een muizenverdelger in, namelijk:

  • Lokdoos voor muizen. De lokdoos voor muizen koop je bij de lokale reinigingsdienst. Het beste koop je meerdere lokdozen en plaats je er een of twee in elk vertrek. Je plaatst de lokdoos voor muizen op die plekken die de muis als looproute gebruikt (dus langs muren/achter kasten). Let op: de inhoud van de lokdoos is giftig. Muizen eten van de gifkorrels en sterven enige tijd later (in principe niet in de lokdoos zelf).
  • De aloude muizenval: eenvoudig. Vaak doeltreffend. Plaats een geurig stukje kaas, of brood in de muizenval. Plaats de muizenval ook weer op looproutes van de muis en wacht rustig af (dit kan dagen duren).

Heb je niet zomaar wat muizen in huis, maar is er bij jouw thuis sprake van een muizenplaag? Neem dan altijd contact op met de lokale reinigingsdienst, zodat zij ongedierte bestrijding kunnen toepassen. Wacht hier nooit te lang mee wanneer je overmatig veel ongedierte in huis hebt.

Meer ongedierte in huis? Lees ook eens: Ongedierte in huis: Motten Fruitvliegjes overlast Huisstofmijt – Spinnen in huisVliegen in huis