Suiker of zoetstof, schadelijk voor uw kind?

Steeds vaker kom je op voedingsproducten, speciaal bedoeld voor kinderen, de term GST tegen. Ofwel: Geen Suiker Toegevoegd. Nee. Maar wèl zoetstoffen toegevoegd.

Suiker of zoetstof schadelijk?
Een vriendin attendeerde mij, uiterst lief bedoeld, dat het pakje drinken wat zij mijn kind overhandigde, kindvriendelijk was. Want GST. Ik verbaasde mij een beetje over de kennelijke onwetendheid van mijn toch hoog opgeleide vriendin. Doe mij maar pakjes drinken mèt suiker (Sucrose; onthouden). Beter dat – want ook niet al te best – dan Sucralose (chemische zoetstof), Aspartaam (zenuwgif), Acesulfaam (zenuwgif), Cyclaamzuur (kankerverwekkend), Xylitol (kankerverwekkend) – goed, zo kan ik nog wel even doorgaan. Is zoetstof schadelijk voor kinderen? Ja. Ze zijn sowieso schadelijk. Steeds weer uit onderzoeken, gepubliceerd in de media, blijken zoetstoffen schadelijk te zijn en bijna stuk voor stuk kankerverwekkend. Terughoudendheid is dus op zijn minst geboden.

Vitamines voor kinderen
Wil je vitamines voor kinderen kopen, let dan ook op of er geen zoetstoffen in de vitamines verwerkt zijn. Want ook bekende merken als Davitamon junior, stopt gewoon zoetstof in de vitamines voor kinderen!

Meer kind en voeding? Vruchtenijsjes zelf maken