Scharnieren


Bedrijfsnaam / Auteur: Thomas
Website: scharnieren
Vestigingsplaats: Amsterdam
Telefoon: —

scharnieren

Gereedschap, scharnieren, nog even wat laatste rommeltjes bijeen vegen en dan zijn ze er wel zo ongeveer. Ze hebben hard gewerkt deze zomer, maar dan eindelijk is hun droomhuisje af. Hier zullen ze de rest van hun leven doorbrengen, aan de rand van het bos en de velden. Het gereedschap, scharnieren en schroeven hebben erg hun best gedaan om er een paleisje van het maken. Het is een romantisch gezicht, het wit geschilderde huisje met donkerhouten balken door de muren, een rozenstruik rond de voordeur en potten met lavendel op de waaltjes rond het huis. Jannie en Herman besloten de laatste fase van hun leven door te brengen in het door hen geliefde Duitsland. In het glooiende landschap van het zuiden voelen zij zich thuis. Hun zoon en kleinkinderen zijn er wegens werkzaamheden een jaar geleden naartoe verhuisd en nu hield niets hen meer tegen om ook die kant uit te gaan.
Het klussen zou alleen deze zomer zijn en zelf hebben ze ook flink de handen uit de mouwen gestoken. Veel gereedschap, scharnieren en ander materiaal hadden ze naar de oosterburen moeten slepen, want het was zonde om dat allemaal nieuw aan te schaffen. Het gereedschap, scharnieren en de deurklinken waren in Duitsland ook lang niet altijd te krijgen, dus hadden ze die zelf maar meegenomen.
Ook Jannie had hard gewerkt, en nam tussendoor de tijd om lekker eten te koken voor de harde werkers. Haar zoon, man en wat bouwvakkers. Nooit gingen ze met een lege maag aan het werk. Aardappels met zuurkool, bietensalade of een lekkere worst, haar keuken geurde altijd naar eten. En wanneer de mannen met het gereedschap, scharnieren en schroeven aan het werk waren, keek zij tevreden naar haar gezellige keukentje en door het keukenraam naar buiten waar de bloemen in bloei stonden. Dit was haar geluk en ze was dankbaar dit te kunnen beleven, samen met haar man en zoon zo dichtbij. Terwijl ze een traantje stond weg te pinken hoorden ze gereedschap, scharnieren en mannenstemmen in de weer en stopte al haar liefde in het eten dat ze aan het klaar maken was. Tijdens het eten nam ze een momentje stilte om iedereen te bedanken voor het harde werken.
Nu was het klussen klaar en het gereedschap, scharnieren en de laatste rommeltjes werden opgeveegd. Jannie en Herman omarmden elkaar en keken ontroerd naar de prachtige woonkamer. Wat een leven, wat een geluk.

Bezoek de website: Scharnieren

Auteur:Thomas
IP adres: 46.226.57.126