Aanslag sigarettenrook verwijderen

Binnenshuis roken zorgt op de lange termijn voor een gelige aanslag binnen uw interieur. Het meest zichtbaar is de aanslag vooral op muren en plafond, maar ook lakverf raakt vergeelt op den duur. Voorkomen is beter dan genezen, daarom zou het handig zijn als rokers overstappen op elektrisch roken; de damp die hierbij vrijkomt laat geen gele sporen na binnen uw interieur. Is uw interieur al aangetast? Dan is het tijd voor maatregelen!

Schoonmaken van vergeling door sigarettenrook

Wilt u een grote schoonmaak houden om de aanslag van sigarettenrook te verwijderen? Dan geven wij u hier enkele tips om effectief aan de slag te gaan:

  • Raambekleding reinigen: verwijder gordijnen of overige raambekleding. Reinig de raambekleding, bij voorkeur via de stomerij.
  • Ramen schoonmaken: gebruik een sterke ontvetter voor het schoonmaken. Desnoods reinigt u 2 maal de ramen (want ook hier is de rookaanslag hardnekkig, er ontstaat vaak een “blauwe waas” op de ramen).
  • Muren reinigen: muurverf is vaak met een licht-vochtige doek heel goed te reinigen, dit geldt ook voor het plafond. Gebruik slechts een beetje reinigingsmiddel en het resultaat zal verbluffend zijn.
  • Lakwerk reinigen: deurposten en raamkozijnen kunt u goed reinigen met een sterke ontvetter als “Dasty” (verkrijgbaar bij Wibra). Spuit de Dasty op een doek en niet rechtstreeks op het verfwerk: het middel is zeer effectief en kan direct lichte plekken veroorzaken.
  • Bank: Stofzuig uw bank grondig. De meeste nicotine gaat oppervlakkig in het stof zitten, u kunt een hoop opzuigen.
  • Decoratie: vergeet vazen, schilderijen/ foto’s en dergelijke niet mee te nemen tijdens de schoonmaak. Ook dergelijke decoratie zal plakkerig aanvoelen door nicotine aanslag. Stop wat mogelijk is in de vaatwasser, overige producten kunnen ook met (verdunde) Dasty behandeld worden.
  • Grote schoonmaak tips? Lees hier meer!

Tips roken in huis:

Blijft u roken, rook dan bij voorkeur buiten! Niet alleen beter voor uw interieur, maar ook voor u zelf. U verkeert dan namelijk niet continu in een rokersruimte, want maakt u de sigaret uit, dan blijft u nog een uur ‘meeroken’ van de rookdampen die blijven hangen…