займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ

Dakisolatie

Het isoleren van uw dak biedt vele voordelenDakisolatie is een goede investering. Het dak beslaat immers een groot oppervlakte van uw woning, waardoor er in de koudere seizoenen veel warmte verloren gaat en het in de warmere maanden onaangenaam warm kan worden op de bovenste verdieping. Bedenk daarbij dat de isolatie van het dak niet enkel uw wooncomfort verhoogd. Uw energierekening zal ook dalen, waardoor u het milieu en uw portemonnee minder zwaar belast.
Ten slotte zijn er mogelijkheden om in aanmerking voor subsidie te komen, waardoor de investering voor het isoleren van uw dak nog sneller is terugverdiend! Kortom, genoeg redenen om deze isolatievorm nader te bespreken. In dit artikel behandelen we dan ook de diverse soorten dakisolatie en geven we nog enkele voordelen die we in de inleiding nog niet hebben besproken.

Materialen om uw dak mee te isoleren

Isolatiematerialen waarmee u uw dak kunt isoleren zijn onder andere: isolatieplaten, glaswol en spuitisolatie.

Spuitisolatie

Bij deze vorm van isoleren worden er zogenoemde isolatiezakken tussen uw dak aangebracht (dit gebeurd tussen de dakspanten in). Vervolgens worden de zakken gevuld met isolatiemateriaal dat zich vormt naar de ruimte die geïsoleerd wordt.

Isolatieplaten

Isolatieplaten worden meestal gebruikt indien het de wens van de klant is om de ruimte op de bovenste verdieping zo goed mogelijk te gebruiken. De platen zijn eenvoudig en snel aan te brengen, zijn betaalbaar en isoleren erg goed. Indien u ervoor kiest om isolatieplaten aan te laten brengen, dan is het belangrijk dat u een onderdak heeft. Heeft u dit niet, dan zijn er isolerende platen op de markt verkrijgbaar die waterdicht zijn en het water begeleiden richting de onderkant van het dak.

Glaswol

Dit materiaal wordt verreweg het vaakst gebruikt als isolatiemateriaal. Belangrijk is dat het glaswol aan de binnenkant van het dak goed wordt afgesloten. Gebeurd dit niet, dan kan vocht zich eenvoudig ophopen in het materiaal, met alle gevolgen van dien. Glaswol stelt de voorwaarde aan de aanwezigheid van een onderdak. Heeft u een onderdak? Dan is glaswol een goede keuze, het materiaal weegt erg weinig, is relatief gezien goedkoop en isoleert erg goed.

Overweging om dakisolatie aan te brengen

Zoals u in de inleiding van dit artikel heeft kunnen lezen, biedt dakisolatie vele voordelen. Maar wist u dat een geïsoleerd dak ook vochtproblemen rondom uw dak voorkomt? Nog een reden om te overwegen om uw dak te isoleren!
  • Verdiep u daarom verder in dakisolatie. Het is de moeite, het geld en het wooncomfort meer dan waard!
  • Lees ook ons item over spouwmuurisolatie

Adverteren op deze website

Copyright © 2018 Wonen-interieur.com | Woonideeën, tips & huis inrichting - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa WP Theme by BytesForAll. Now with Tutorials & Support

MySmartDeco.nl