займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ

Dakisolatie

Dakisolatie levert je vele voordelen op
Dakisolatie levert een warmtebesparing van rond de dertig procent op. Denk je eens in wat dit betekent voor je stookkosten en je wooncomfort. Maar er zijn meer voordelen van dakisolatie. In dit artikel lees je er alles over. Daarnaast bespreken we hoe het isolatiemateriaal aan het dak wordt bevestigd.

De voordelen van een geïsoleerd dak

Om te beginnen zorgt een geïsoleerd dak ervoor dat de waarde van je woning toeneemt. Zoals je wellicht weet letten steeds meer mensen bij het kopen van een nieuwe woning op het energielabel. Een goed geïsoleerd huis heeft een beter energielabel dan een huis dat niet is voorzien van isolatiematerialen. Dit maakt dat een geïsoleerde woning tegen een hogere prijs kan worden verkocht dan een ongeïsoleerd huis.

Schimmel en vocht

Een geïsoleerd dak voorkomt dat er vocht in het dak trekt en daardoor wordt ook de kans op schimmelgroei vrijwel uitgesloten. Het voorkomen van vocht en schimmelgroei verhoogt niet alleen het wooncomfort, maar is ook nog eens goed voor je gezondheid.

Geluidsoverlast

Los van het feit dat het isoleren van je dak ervoor zorgt dat het op zolder langer aangenaam warm blijft, zonder dat je daarvoor extra hoeft te stoken, zorgt het isolatiemateriaal er ook voor dat geluiden van buitenaf minder goed hoorbaar zijn.

Milieu

Het is natuurlijk mooi meegenomen dat het aanbrengen van isolatiemateriaal op het dak het wooncomfort verhoogd. Maar daarnaast is het natuurlijk ook goed dat je door het isolatiemateriaal minder hoeft te stoken en daarmee het milieu minder belast. Een geïsoleerd dak is dus een echte win-win oplossing voor mens en milieu!Met een geïsoleerd dak bespaar je flink op de stookkosten.

Het aanbrengen van dakisolatie

Dakisolatie kan op verschillende manieren worden aangebracht, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het dak. Aan de buitenkant van het dak kan het materiaal met behulp van een speciale techniek onder de dakpannen worden aangebracht, zonder dat deze eerst moeten worden verwijderd. De tweede manier is om de dakpannen eerst te verwijderen en een isolatielaag direct op het dak aan te brengen. Je begrijpt dat de laatstgenoemde methode duurder is, doordat de klus zeer arbeidsintensief is.
Maar dakisolatie kan ook aan de binnenzijde van het dak worden aangebracht. Geschikte materialen zijn onder andere rotswol, glaswol en isolatieplaten. Bij het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het erg belangrijk dat er geen vocht zit in de ruimte tussen het materiaal en het dak. Indien dit wel het geval is, dan zijn afvoermogelijkheden een vereiste. Onderschat dit aandachtspunt met betrekking tot het vocht niet. Je baalt namelijk flink wanneer er achter komt dat er schimmel is gaan groeien in het isolatiemateriaal.

Korte terugverdientijd

Het laten isoleren van een dak brengt de nodige kosten met zich mee. Echter, deze kosten zijn in geen verhouding tot de lange termijnopbrengsten. Dakisolatie betaalt zich in de regel binnen enkele jaren terug en bovendien is in veel gevallen de isolatieklus in een dag geklaard.
Kortom, door je dak te isoleren bespaar je op de lange termijn geld en draag je een steentje bij in de strijd tegen klimaatverandering. Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden en wil je op zoek gaan naar een isolatiespecialist die het dak kan isoleren? Dan helpen wij je graag op weg. Kijk maar eens op de volgende website voor de mogelijkheden van het aanbrengen van dakisolatie.

Adverteren op deze website

Copyright © 2018 Wonen-interieur.com | Woonideeën, tips & huis inrichting - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa WP Theme by BytesForAll. Now with Tutorials & Support

MySmartDeco.nl