Kriebelig van vliegen in de keuken?

Het voorjaar en de zomer brengen niet alleen veel vreugde met zich mee; het zijn tevens de seizoenen dat “ongedierte” weer van zich laat horen, en laten we daar nu net niet op zitten te wachten! Woon je in een woonwijk waar het huisvuil slechts om de week wordt opgehaald (wat tegenwoordig gangbaar is; huisvuil en groenafval worden beurtelings om de week opgehaald), dan weet je alweer hoe laat het is … Vliegenplagen spelen zich af rondom je huisvuilcontainer.

Staat de voordeur slechts enkele minuten open, dan dienen de eerste vliegen zich alweer aan. Bah! Natuurlijk is het tijd voor maatregelen.

vliegenvanger lamp

Moderne Vliegenvangers

In veel woningen is de achterdeur voorzien van een hor. Dat is niet voor niets, want het waterrijke Nederland is perfecte broedplaats voor insecten als vliegen, muggen en wespen. Waar zouden we zijn zonder hor. Anderzijds is de voordeur meestal niet voorzien van een (broodnodige) hordeur. En laat juist vaak bij de voordeur in de buurt de vuilcontainer staan, met als gevolg dat de vliegen via de voorkant naar binnenkomen. Vliegen in huis houd je maar moeizaam tegen. Zijn de krengen eenmaal binnen, dan is bestrijding noodzakelijk. Vliegen zijn immers verspreiders van bacteriën, doordat zij overal op landen met hun pootjes; ook in een pan met eten zonder deksel.

Menig persoon heeft hierdoor al eens een vlieg verorbert …. We spreken in dit geval helaas uit eigen ervaring (en gelukkig net op tijd ontdekt, brrr).

Vliegen in de keuken zijn absoluut notdone. Zorg er dan ook voor dat je een preventieve vliegenlamp koopt van een goede kwaliteit, die een aanzuigende werking op vliegen heeft. Dit kan zijn door geur, geluid of licht. De vliegen worden vervolgens verdelgd d.m.v. beplakking, of worden simpelweg geëlektrocuteerd.

Meer weten? Check de informatie op Vliegenvangers.nl