займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ

Alternatieven voor de ouderwetse gloeilampen

Regelmatig kom ik nog bij mensen thuis en zie tot mijn grote verbazing dat zij nog altijd gebruikmaken van gloeilampen voor de verlichting in huis. Dit kan eigenlijk niet meer want gloeilampen zijn duidelijk verleden tijd. Volgens mij moeten deze mensen nog echt moeite doen om überhaupt gloeilampen te vinden. Misschien hebben zij een voorraad voor meerdere jaren in huis. Gloeilampen gaan namelijk niet zo lang mee. Dit is ook één van de nadelen van de ouderwetse gloeilampen. Deze lampen zouden dan ook allang vervangen moeten zijn door een alternatief voor de gloeilamp. Dit is immers beter voor het milieu en bovendien kan er betere verlichting gecreëerd worden met deze alternatieve lampen. Laten we daarom voor het gemak alle alternatieven op een rij zetten zodat je weet wat de keuzes zijn om de ouderwetse gloeilampen te vervangen.

Hallogeen lampen

Hallogeen lampen werken ongeveer hetzelfde als een normale gloeilamp. In de lamp zit een dun metalen draadje dat wordt verwarmd zodat het begint te gloeien en hierdoor licht produceert. Doordat er echter hallogeen gas in deze lamp zit gebeurt het verhitten van de gloeidraad op een efficiëntere manier dan bij een normale gloeilamp. De efficiëntie is echter niet heel veel beter dan een normale gloeilamp en daardoor zullen ook hallogeen lampen niet de toekomst voor verlichting worden.

Spaarlampen

Spaarlampen zijn de laatste jaren enorm populair geworden doordat deze lampen een flinke hoeveelheid energie kunnen besparen en ook nog eens vele malen langer meegaan dan normale gloeilampen. Bovendien zijn de lampen niet uitzonderlijk duur om aan te schaffen. Zeker niet als je de besparing in energie en de langere levensduur van de lampen meerekent. Niet alles aan de lampen is echter even milieuvriendelijk want in de lampen zitten bepaalde schadelijke stoffen, zoals kwik, verwerkt waardoor je deze niet zomaar met het normale vuilnis kan weggooien.  

LED lampen

Zoals het er nu naar uit ziet zal de toekomst van verlichting door LED lampen bepaald worden. Deze lampen, die vele malen zuiniger zijn dan alle andere alternatieven die we hier besproken hebben, kennen ook nog eens het extra voordeel dat de lampen niet warm worden en tevens de langste levensduur van alle lampen genieten. LED lampen zijn wel wat duurder in aanschaf maar deze hogere aanschafprijs wordt ruimschoots goedgemaakt door de besparing aan energie en de levensduur die vele malen langer is. Bovendien worden er ook geen schadelijke stoffen in de productie van deze lampen gebruikt en kunnen ze na gebruik gerecycled worden.

Als laatste tip willen we je nog meegeven dat je met iedere soort lamp een geweldige hoeveelheid energie kan besparen door simpelweg de lichten in een kamer uit te zetten wanneer hier niemand meer in aanwezig is. Deze kleine verandering in gedrag kan een besparend effect hebben dat vele malen groter is dan je met de vervanging van een gloeilamp voor een zuiniger alternatief kan bereiken. Houd dus ook je eigen gedrag in de gaten om het grootst mogelijk verschil te maken.


Adverteren op deze website

Copyright © 2018 Wonen-interieur.com | Woonideeën, tips & huis inrichting - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa WP Theme by BytesForAll. Now with Tutorials & Support

------