Duurzaamheid begint bij jou thuis!

Elk jaar worden er weer mensen onaangenaam verrast door het ontvangen van een energierekening, waarvan ze hadden verwacht dat die lager zou uitvallen. Natuurlijk zijn er verschillende energiebesparende tips, maar om echt een verschil te kunnen maken is het verstandig om duurzame apparaten aan te schaffen. Vele huishoudens zijn in bezit van vaatwas- en wasmachine, die al wat ouder zijn en vaak enorm veel extra energie verbruiken.

Duurzame apparaten
Bij de meeste huishoudelijke apparatuur wordt aangegeven, door middel van een energielabel, wat het energieverbruik ervan is. Een A+++ is bijvoorbeeld zeer zuinig, in tegenstelling tot een apparaat met een D-score. Een aantal apparaten waarop kan worden bespaard zijn de afwasmachine, wasmachine, kookplaat, heetwaterkraan (Quooker) en zeker ook de verlichting.
Vooral bij de aankoop van een wasmachine en afwasmachine is het verstandig om te kijken naar het energielabel. Voor een vaatwasser ben je per jaar al snel 70 euro kwijt; hetzelfde geldt voor een wasmachine. Hoe energiezuiniger ze zijn, des te minder je kwijt bent.

Koken met de Quooker
Vaak wordt hier niet aan gedacht maar ook bij het koken kun je energie besparen. Sinds een aantal jaren is er namelijk het fenomeen Quooker. Hierbij is het niet meer nodig om een waterkoker te gebruiken of om water te koken in een pan, maar beschik je over een kraan die automatisch al kokend water opgeslagen heeft. Er zijn verschillende soorten maar uit de meeste kranen komt zowel kokend als warm en koud water. Het is een Nederlandse uitvinding die de wereld langzaam veroverd. Daarnaast is het niet alleen energiezuinig maar het is ook zeer nuttig en tijdbesparend. Het is wel een flinke investering voor een besparing op de energierekening dus mocht je niet direct veel geld kunnen betalen is er een veel eenvoudigere manier hiervoor: overstappen van energieleverancier. Dit kan op EasySwitch.nl/energie/vergelijk-energie.


De Quooker is zeker een handig apparaat, maar of het ook echt energie bespaart is nog niet met volledige zekerheid te zeggen omdat het kokende water ook op temperatuur gehouden moet worden. Een manier om sowieso geld te besparen op de energiekosten is overstappen van energieleverancier. Kook je nog gewoon op gas? Vergelijk dan de gasprijzen op EasySwitch.nl. Zo betaal je nooit teveel voor de energie in jouw woning.