займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ

Slow juicen, zinvol?

De afgelopen jaren kan het niemand ontgaan zijn dat healthy food producten een gigantische opmars maken; dan spreken we zowel over voedingswaar (speltbrood, vermeende superfoods, anti-oxidanten producten, detoxerende producten etc), maar ook aparatuur, zoals de slowjuicer, wordt ingezet om de gezondheid van de consument te vergroten waar mogelijk.

Slowjuicer. Zin- of onzin?

Helpt ‘ie nu eigenlijk echt, de slowjuicer? Tja, hoe test je nu zoiets? Wij van Wonen & Interieur namen op geheel eigen wijze de proef op de som. Maar daarover meer zodirect. Het verhaal gaat dat de slowjuicer ervoor zorgt dat voedingswaar op een dermate langzame en intense wijze tot moes gemalen wordt (en uiteindelijk dus sap wordt), waarbij er zo min mogelijk “verhitting” plaatsvindt. Het schijnt dus zo te zijn dat een doodsimpele blender zo hard en rigoureus te werk gaat, dat het vermalen product verhit wordt hierbij (wat de pitamientjes niet ten goede komt). Een marketingstunt? Een behoefte creëren?

Wij hebben er nog nooit iets van gemerkt in de praktijk; onze fruitshakes voelen gewoon koud aan. Mmm. Het geeft te denken. Maar dan onze bijzondere test, die liet toch inderdaad(!) iets anders zien…

Gehakt in de blender

Gehakt (ja, gehakt!) leent zich prima om verhitting aan te tonen. Het vlees zal immers verkleuren zodra het verhit wordt. Wij namen de proef-op-de-som en mikten een half pond rundergehakt in de blender, tezamen met knoflook; kon het alvast lekker mengen. Het resultaat zag er minder appetijtelijk uit, want het gehakt kleurde van mooi rood/roze naar licht grijs, wat dus veroorzaakt moet worden door verhitting. Dat is dus wat er ook gebeurt met ons dagelijks portie fruit, wat alleen minder verkleurd. En zo kijk je dus ineens met heel andere ogen naar die ‘gezonde’ blendertechnieken.

 

Sinaasappelpersen kopen en vergelijkenBeste slowjuicer vergelijken en kopen

 

  • Sinaasappel persen doe je het beste op de ‘ouderwetse’ manier, door het sap eruit te drukken, zo vindt er geen ‘verhitting’ en dus vitamine-verlies plaats.
  • De slowjuicer; het alternatief voor de blender.

Adverteren op deze website

Copyright © 2018 Wonen-interieur.com | Woonideeën, tips & huis inrichting - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa WP Theme by BytesForAll. Now with Tutorials & Support

MySmartDeco.nl