De voordelen van snellooppoorten

Industriële deuren, zoals een snellooppoort, zijn flexibel en geven dus mee als er iemand tegenaan stoot of er met bijvoorbeeld een steekwagen of heftruck tegenaan rijdt. Hoewel zowel werkgevers als medewerkers zich niet altijd bewust zijn van de gevaren, gebeuren er per jaar duizenden bedrijfsongevallen met deuren. Niet voor niets dat industriële deuren zoals overheaddeuren, schuifdeuren en snelroldeuren die toegang geven tot een bedrijfsruimte gerekend worden tot arbeidsmiddelen, en er in de CE-NON norm is vastgelegd dat deze aantoonbaar gezond en veilig met zijn voor personeel.

Energiebesparend

In magazijnen moeten producten vaak op een constante temperatuur gekoeld blijven. Wanneer deuren van een magazijn en deuren bij laaddocks openen en sluiten ontstaan er luchtverplaatsingen, zeker wanneer deze langer dan nodig openstaan. Snel sluitende industriepoorten voorkomen sterk fluctuerende temperatuurverschillen, en koelinstallaties verbruiken zo minder energie.

Brand- en inbraakwerend

Snelroldeuren voorkomen tocht in een pand, en bieden zo bescherming tegen het overslaan van een brand van de ene naar een andere ruimte. Daarnaast zijn snellooppoorten niet alleen geschikt voor interne doorgangen in een pand, maar ook bij buitendeuren naar bijvoorbeeld laaddocks. Bij buitendeuren is het uiteraard van belang dat dieven deze niet gemakkelijk open krijgen, en zo het pand binnen kunnen dringen. Industriepoorten zijn hiertegen beveiligd. Sloten met SKG-keurmerk en ander gecertificeerd hang- en sluitwerk helpen natuurlijk ook bij het beveiligen van een bedrijfspand tegen inbraak.

Het maximaliseren van de interne logistiek

Zoals gezegd is het vooral voor gekoelde of verwarmde ruimtes belangrijk dat deuren snel openen en sluiten. Dit komt natuurlijk ook de interne logistiek ten goede, aangezien personeel niet lang hoeft te wachten totdat deuren geopend en gesloten zijn. Helemaal gemakkelijk is het natuurlijk voor hen als deuren na bepaalde tijd zelf weer sluiten, zodat de medewerker dit niet handmatig hoeft te doen.
Je ziet dat snellooppoorten veel voordelen hebben. Denk eens na of jouw bedrijfspand ook baat kan hebben bij de plaatsing ervan!