keramisch parket

Bedrijfsnaam / Auteur: Tegelhuis Montfoort
Vestigingsplaats:
Telefoon:
 
Vragen over keramisch parket
Houtlook tegels zijn in opmars. Steeds meer mensen schaffen keramisch parket aan, omdat het sterk is en slijtvast en toch de eigenschappen van een warme houten vloer met zich meebrengt. Toch zijn er ook nog veel mensen die nog niet bekend zijn met de houtlook tegels. In dit artikel uitleg over keramisch parket en antwoord op veelgestelde vragen.Het keramisch parket
Houtlook tegels worden gebakken. Door het toevoegen van porselein in de toplaag wordt het een harde krasvaste en slijtvaste laag, waardoor het product een lange levensduur heeft en weinig onderhoud behoefd. Door de stevige toplaag en de eigenschappen van de houtlook tegels kunnen ze zelfs buiten gelegd worden en in combinatie met vloerverwarming.

Veel gestelde vragen
Zodra een product aan populariteit wint en dat gaat snel bij keramisch parket, komen er ook vragen. Hierbij antwoord op een aantal veelgestelde vragen.
Waar kan keramisch parket allemaal gebruikt worden?
Houtlook tegels zijn sterk en kunnen, met waterdichte voeg zelfs buiten gebruikt worden. Ook in de badkamer kan keramisch parket prima gelegd worden. Het is echter wel noodzakelijk om keramisch parket op een gladde ondervloer te leggen. Zodra het over een andere vloer gelegd moet worden, is dat meestal geen probleem, maar dan zal de ondervloer wel eerst geëgaliseerd moeten worden.

De voegen
Voor het voegen van houtlook tegels kan gebruikt worden gemaakt van diverse kleuren voeg. Zodra men keramisch parket wil leggen op vochtige plaatsen, zoals buiten of in de badkamer, met er echter wel gebruik gemaakt worden van een waterdichte voeg om te voorkomen dat water en kou zijn uitwerking gaat hebben op de vloer. Keramisch parket kan niet gelegd worden zonder voeg. De voegbreedte is meestal erg gering, omdat het parket goed op elkaar aansluit. Hierdoor wordt de voeg nooit overdreven zichtbaar.