Plaatsen van een hekwerk in je tuin

Wanneer je in een huis woont met een tuin erbij, dan is het eigenlijk gebruikelijk om een vorm van omheining te plaatsen om jouw terrein af te bakenen. Het afbakenen van het terrein kan op verschillende manieren met verschillende doeleinden. Veel gekozen vormen van omheining zijn een hekwerk, een schutting of een muur, daarnaast is het ook mogelijk om voor een natuurlijke omheining door middel van een haag te kiezen. Je kunt de omheining door een professional laten plaatsen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Hieronder enkele tips voor als je zelf een hekwerk wilt plaatsen

huizen-kleve-duitsland-300x225

Kiezen van een hekwerk

Omheiningen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals hout, beton, baksteen. De prijs is uiteraard mede bepalend voor het maken van de juiste keuze. Stel van te voren goed vast welk bedrag je maximaal zou willen besteden. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de buren, willen zij een hekwerk precies op de scheidslijn en willen zij daar dan ook aan meebetalen?

Plaatsen van de palen

Bij het plaatsen van een hekwerk zullen de tussenstukken vast moeten worden gezet tussen palen. Het beste kan men eerst de palen plaatsen, natuurlijk moet je eerst de tussenstukken goed opmeten en de afstand van de palen goed afmeten. Zet de palen recht in de grond, en kijk met een waterpas goed na of ze daadwerkelijk recht staan. Daarna kunnen ze verankerd worden.

Hekwerk plaatsen

Wanneer de palen eenmaal staan kunnen de panelen bevestigd worden, hiervoor zijn speciale bevestigingssets verkrijgbaar. Het is een heel karwei om de panelen goed recht tussen de verschillende palen te bevestigen. Overweeg daarom goed of je het hek zelf wilt plaatsen of dat je liever het plaatsen uitbesteed aan een professioneel bedrijf.