CV ketel laten vervangen

Een CV ketel zal doorgaans 10 a 15 jaar meegaan, dit is afhankelijk van het type en merk CV ketel en het gebruik. Gebruikt u veelvuldig de centrale verwarming en warm tapwater, dan zal logischerwijs de CV ketel uiteindelijk sneller aan vervanging toe zijn.

CV ketel: een hele investering

U doet er uiteraard verstandig aan alvorens u een nieuwe CV ketel aanschaft, eerst eens breed te oriënteren welk type CV ketel het beste binnen uw woonsituatie past. Een hoge rendementsketel ligt al snel voor de hand, aangezien deze het energieverbruik vermindert, echter er zijn situaties waarin een hoge rendementsketel toch niet de beste oplossing biedt.

Desondanks blijft de hoge rendementsketel een van de betere investeringen; deze ketel is wel duurder in aanschaf dan een gewone ketel, maar gaat langer mee en vermindert de energiekosten op jaarbasis met circa 10%. De prijs voor een HR ketel ligt doorgaans tussen 1500 tot ruim 3000 euro. Laat u altijd even door de expert informeren en adviseren over de mogelijkheden van specifieke ketels en welke ketel in uw situatie optimaal is.

Nieuwe CV Ketel

Laat bij voorkeur uw CV ketel vervangen door een erkend installatie bedrijf. Zij kunnen u niet alleen van het beste advies voorzien, maar bieden u ook hierbij een zowel product garantie en veiligheid. Daarnaast kunt u hen inschakelen voor periodiek CV ketel onderhoud.

Loodgieter inschakelen

Hebt u te maken met lekkage aan uw CV ketel installatie, dan doet u er verstandig aan een loodgieter in te schakelen die ook gespecialiseerd is in het repareren van lekkages aan CV ketels.