Terrein af te bakenen met varkensruggen

Biggenruggen en Franse broden

Het is natuurlijk wel een beetje schrikken wanneer je hoort dat mensen het over biggenruggetjes of varkensruggen hebben. Het duurt altijd wel een poosje voordat je het doorhebt dat het om verkeersdrempels gaat.

Wanneer de verkeerssnelheid gematigd moet worden, bijvoorbeeld op parkeerplaatsen of in de buurt van speelplaatsen of scholen of gewoon om een terrein af te bakenen zijn varkensruggen, beter bekend als biggenruggen, de perfecte uitkomst. Doordat ze niet overrijdbaar zijn (vandaar dat ze vaak heel efficiënt worden ingezet tegen ramkraken) is dit een goede oplossing bij problemen rondom verkeerssnelheid.

varkensrug-beton

Deze objecten om het verkeer te matigen zijn gemaakt van 100% recycleerbaar materiaal en ze zijn opgewassen tegen vocht, zonlicht, olie of temperatuurschommelingen. Hiernaast zijn deze biggenruggen niet zwaar in gewicht en uitgevoerd met ingeperste reflectietape die zal oplichten in het donker. Ze zijn makkelijk bevestigen met behulp van houtdraadbouten en pluggen. De meest veilige kleuren zijn zwart/geel of wit/zwart.

De biggenruggen of Franse broden in België genoemd, hebben afgeronde hoeken en zijn aan de bovenkant rond. Zodat de wielen van een voertuig niet beschadigen. In Amsterdam liggen de meeste biggenruggen. Er liggen er zelfs zoveel dat het er meer zijn dan de originele Amsterdammertjes. Ze worden gebruikt langs de grachten om zo te voorkomen dat de auto’s de gracht inrijden tijdens het inparkeren. Ook worden ze wel ingezet als stoere bochtbeschermers en tegen het wildparkeren.

Bij Betondingen.nl weten zij alles over varkenruggen. Zij kunnen je van deskundig advies voorzien als je graag varkensruggen wilt gaan gebruiken om een plaats veiliger te maken, autovrij of om de tuin eens een leuke opknapbeurt te geven.

Het is een geweldige aanschaf want ze zijn goedkoop en praktisch onderhoudsvrij. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar onder nummer: 0344-607391. En… als de varkensruggen eenmaal liggen is het varken op één oor na gevild.

Lees ook: trottoir elementen