Internet via stopcontact!

De laatste tijd komen er steeds meer technieken bij die gebruik maken van ongebruikte delen van de bekabeling van o.a. de telefoon en het TV-signaal. Dit kan nu ook met stroomnet in je huis. Dit netwerk van kabels heeft namelijk maar een doel namelijk de stroomtoevoer en dat is zonde voor zo’n uitgebreide bekabeling. Daarom is het nu mogelijk een internetverbinding te laten lopen over het stroomnetwerk in je huis.

Heb je op de bovenste verdieping slecht wifi-bereik? Of wil je een vaste computeraansluiting, maar heb je geen netwerkaansluiting bij de hand? Dan bieden adapters die je in het stopcontact moet steken een uitkomst.

Met een adapter verbind je het internet via het stopcontact naar elk plekje in het huis. Naar een andere etage of simpelweg naar de andere kant van het vertrek. De adapter gebruikt van het al bestaande stroomnet in je woning. Bekabeling is niet nodig en gaten boren is absoluut niet nodig.

Plug de adapter in elk gewenst stopcontact en je hebt een draadloos netwerk op plaatsen waar de standaard draadloze dekking van de router te wensen over laat. Geniet van een sterk wifi-signaal voor je laptop, tablet of smartphone.

Wat zijn de voordelen van een draadloos thuisnetwerk via het stopcontact?

·        Betrouwbare verbinding. Het signaal verspreidt zich over de verschillende stroomgroepen via de meterkast (blijft dus binnenshuis).

·        Bijna geen signaalverlies. Ook betonnen plafonds en muren hebben geen effect op het signaal.

·        Hoge snelheid. Adaptors behalen snelheden tot 200 MBPS.

·        Super gemakkelijk aan te leggen. Je hebt niet meer nodig dan een adaptor.

·        Heel erg goedkoop. Je hebt al starterssets onder de € 100.

 Nadelen:

·        Let goed op de kwaliteit van de adaptor omdat je gebruik maakt van het stroomnet kunnen andere huishoudelijke apparaten ruis veroorzaken.

·        Bedenk wel dat als je in een appartement of flat woont het netwerk verder gaat dan alleen je eigen woning. Je zult dus aan extra beveiliging moeten doen.