Kunst van.. oude autobanden!

Denk je aan kunstobjecten, gemaakt van oude autobanden, dan kun je hier misschien niet direct een voorstelling van maken. De kunstobjecten hieronder zijn gemaakt met gebruik van autobanden van autodemontagebedrijven, of bedrijven als Tirendo, die autobanden bij tijd en wijle doneren voor bijzondere projecten.

En dan is er … autobanden kunst!

Autobanden; je staat er werkelijk niet bij stil wat hier zoal gemaakt van kan worden zodra de banden niet meer bruikbaar zijn. Vaak belanden de banden dan op een autosloperij, die de banden laat afvoeren naar een overkoepelend orgaan. Dan worden er bijvoorbeeld rubbertegels gemaakt van de rubberrestanten, bestemd voor kinderspeeltuinen. Of … je maakt er kunst van!

AutobandenKunst in de tuin

De kunstwerken zijn fantastisch als gestileerd object in de tuin. Of je laat je kinderen er gewoon meespelen. Want kunst hoeft niet perse stilistisch en statisch te zijn, maar mag soms ook (juist) als gebruiksobject fungeren.

Ludieke ‘recycling’

Ludiek te noemen zijn autobanden tuinstoelen en tuinbanken! Of wat te denken van gekleurde autobanden als bloembakken, zoals deze te zien zijn op de website van Zwart Rubber. Op deze website tref je de meest bijzondere objecten die gemaakt kunnen worden van oude autobanden, voor zowel je binneninterieur als voor in de tuin.

autobanden-recycling

 

Kunst, Kunstnijverheid of … kitch?

In bepaalde gevallen zijn het ludieke staaltjes van kunstnijverheid. Maar op websites als die van Zwart Rubber kom je tal van bijzondere kunstuitingen tegen. Het meest fascinerende vinden wij vooralsnog de meubels van autobanden. Zie hier de absolute art-stoel van rubber en RVS. Maar ook “buitensets” als een buitensalontafeltje met kleine tuinstoelen, vormen een absolute eye-catcher in je tuin. De website van Zwart Rubber zit boordevol ‘must-haves’. De rubberbank, zowel in zwart als in kleur (en dan bedoelen we ook écht kleur; zie de snoepjes kleuren) vormen een gewild object. Deze kunstobjecten zijn dan ook gemaakt door kunstenaars als Carl Menary bijvoorbeeld.

Zelf aan de slag!

Dergelijke kunst is doorgaans vrij prijzig in aanschaf. Wil je zelf aan de slag? Wat houd je tegen om van slechts 5 oude autobanden een kleurrijke opeenstapeling te maken als op de bovenstaande foto?! Je kunt natuurlijk ook kleine kleurige plantenbakjes maken om aan een schutting te hangen.