займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ

Een trottoir of een stoep is niet meer weg te denken!

Een trottoir (stoep) is niet meer weg te denken uit ons huidige straatbeeld. Het is een verhoogd of afgescheiden deel van de openbare weg dat bestemd is voor voetgangers. Op de stoep gelden er wettelijk gezien dezelfde verkeersregels als op een voetpad, alleen ontbreekt het verkeersbord hier. In Nederland zijn trottoirs vaak bekleed met stoeptegels of klinkers. De privéstrook tussen de openbare stoep van de gemeente en de woning, heet een Delftse stoep. Een Delftse stoep wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld een bankje of een fietsenstalling neer te zetten.

Stoep? Stappen

Het woord stoep is afkomstig van het woord stappen. In de middeleeuwen hadden de herenhuizen als teken van status een opstapje zodat de ingang van de woning niet op het niveau lag van de gewone burgers. Om dus naar binnen te gaan moest je letterlijk een stoepje opstappen.

Trottoir .. Trotter

Het woord trottoir kennen we al sinds de middeleeuwen en het komt uit het Frans, want in het Frans is lopen ‘trotter’. Naarmate het verkeer toenam begonnen de mensen een gedeelte van de openbare weg aan te wijzen dat bedoeld was om op te lopen. Nog weer later werden deze gedeelten afgezet met trottoir- of stootbanden.

stootbanden antraciet

Een trottoirband, ook wel stootband of boordsteen genoemd is een element dat de afscheiding vormt tussen een rijbaan en het meestal hoger gelegen trottoir ook wel stoeprand genoemd. Deze band is onderdeel van een constructie langs de weg en helpt ook te voorkomen dat het regenwater en het afval van de weg in de bermen terechtkomen. Ook zijn deze uitermate geschikt om te voorkomen dat motorvoertuigen op de stoep gaan rijden. Stootbanden kun je bestellen bij betondingen.nl.

De online-winkel kun je 24 uur per dag bezoeken, en voor vragen kun je mailen  of even bellen met de klantenservice van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur (0344-607391). De service is uitstekend en ze bezorgen alles netjes bij je thuis tot aan de deur.

Meer betonnen tuinelementen? Je vindt het hier


Adverteren op deze website

Copyright © 2018 Wonen-interieur.com | Woonideeën, tips & huis inrichting - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa WP Theme by BytesForAll. Now with Tutorials & Support

PoweredBlinds.nl