Kunststof kozijnen: waar moet je opletten?

De kogel is door de kerk; u hebt besloten kunststof kozijnen en dubbel glas te laten plaatsen. Wie van enkelvoudig glas en houten kozijnen naar de kunststof variant gaat zal een verademing ervaren, het huis zal aanzienlijk meer warmte behouden tijdens de wintermaanden en minder tochtig aanvoelen. Maar wat zijn nu precies belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden indien u kunststof kozijnen gaat kopen?

 

Groene Schuifpui voorbeeld

 

Aandachtspunten

  • Hoogwaardige kunststof kozijnen hoeft u niet te onderhouden. Het komt voor dat dealers aangeven dat de kozijnen eens in de paar jaar met was behandeld dienen te worden. Bij een goede kwaliteit kunststof kozijnen is dit absoluut niet aan de orde en is het alleen voor aanzicht aan te raden tijdens het ramen zemen de kozijnen af te nemen.
  • Doordat kunststof kozijnen, schuifpuien en deuren een grote investering betekenen is het aan te raden alleen voor een hoogwaardige kwaliteit te kiezen. Gerenommeerde fabrikanten als het Duitse Schüco International is zo’n top leverancier: en dat al decennialang. Kozijnen van een lage kwaliteit, vaak uit China afkomstig, betekenen vaak op termijn een verliespost. Door slechte montage en verkeerde aanhechtingen neemt de kans op lekkage en scheuren toe naar mate de jaren verstrijken.
  • Oriënteer bij verschillende aanbieders en vergelijk het aanbod op: kwaliteit, HR++ beglazing, veiligheidstoepassingen, erkend door het politiekeurmerk voor veilig wonen, montage en afwerking.

Meer duurzaam wonen