Een houten vlonder heeft een warme uitstraling en de sfeer van een natuurproduct

Welke houtsoort kiezen?

Naast hardhouten planken zijn Lariks dek-delen ook erg populair. Maar welke houtsoort kunt u het beste kiezen? Wie graag met blote voeten op zijn terras loopt, kan het beste hardhout kiezen, dit type hout is simpelweg harder en minder splinterig dan grenen, vuren of lariks. De houtsoort keuze voor uw houten terras valt en staat ook met uw budget en de gewenste levensduur. Hardhout is prijzig maar gaat ook ruim 20 jaar mee, Naaldhout is betaalbaar maar heeft een levensduur van 10-15 jaar. Heeft u een schaduwterras? Overweeg dan composiet terrasplanken, deze zijn gladder en daardoor gemakkelijker algenvrij te houden. Bij composiet wel altijd even opletten op de leg-instructies, garantievoorwaarden en type. Zo heeft u holkamer planken, hierin kan condens en vocht bevriezen. Kies bij voorkeur voor massief composiet.

Groeven of gladde planken?

De zogenaamde planken met groeven hebben het imago van anti-slip. Echter moet u weten dat groeven ook meer vuil vasthouden. Glad geschaafde terrasplanken zijn eenvoudig met een bezem schoon te houden. Houten planken worden glad door vocht en alg, eenmaal per week even schoonvegen is dus het advies. De keuze voor glad geschaafde terrasprofielen of groefplanken maakt daarin weinig uit.


Met vlonderplanken van Gadero maakt u een fraai terras van bankirai hardhout, geimpregneerd hout of Lariks / Douglas. Kies uit meer dan 50 soorten vlonderplanken van 180 cm tot 6 meter!