Urgent uw woning ontruimen?

Als het erop aankomt dat je, om wat voor reden dan ook, een woning moet ontruimen, dan is het heel goed mogelijk dat je met je handen in het haar zit en je afvraagt waar je in hemelsnaam moet beginnen. Het ontruimen van een woning doe je niet dagelijks. Het betekend immers een hele organisatie om een woning te ontruimen en er moet een planning aan vooraf gaan. Het zal hoe dan ook veel tijd en fysieke inspanning kosten. Het is daarom goed om in te zien dat woningontruiming een vak op zich is, waar deskundige bedrijven in gespecialiseerd zijn die tegen betaling deze zware taak van jou kunnen overnemen.

Wat kost het?

Hoeveel een woningontruiming kost, hangt van verschillende factoren af. De situatie van de woning speelt hierbij een rol. Te denken valt aan de aanwezigheid van een lift in geval van een woning op een hogere etage. Ook de grootte van de woning is bepalend voor de prijs. De vloer is ook een belangrijk punt van aandacht: ligt er bijvoorbeeld tapijt dat vastgelijmd is of ligt er laminaat of parket.

Herstelwerkzaamheden

Verder zal er een inventarisatie gemaakt moeten worden van de eventuele herstelwerkzaamheden. Na het aanvragen van een offerte is het dan ook van belang dat een deskundige langskomt bij de woning om een inventarisatie te maken van wat er allemaal moet gebeuren en om jouw wensen te bespreken. Dit is doorgaans de opzichter van de woningbouw. Hij doorloopt de woning op herstelwerkzaamheden. Als huurder is het soms behoorlijk schrikken wat er allemaal aangepast moet worden.

Maar let wel; een professioneel woningontruimingsbedrijf kan deze herstelwerkzaamheden van de woning ook voor u uitvoeren, vaak tegen schappelijke prijzen. Zelfs behoort tot de mogelijkheden dat zij het gehele contact met de woningbouw voor u overnemen, tot aan de meterstanden toe. Behoort u tot de senioren doelgroep, dan zijn dergelijke diensten een uitkomst; u hebt er geen omkijken meer naar.