Het wordt weer kouder | Tijd voor een andere CV Ketel?

Oktober, de knusse herfstmaand, luidt steevast het einde in van de nazomer en het begin van de herfst. Verheug jij je er ook zo op? Want met het korter worden van de dagen kruipen we weer gezellig op de bank, om binnenshuis te cocoonen. En is er binnenshuis iets aan de hand met de temperatuur regeling, dan weten we niet hoe snel we de CV monteur moeten bellen. Want cocoonen is één ding; kou lijden iets heel anders! Onze CV monteurs draaien dan ook overuren in de herfstmaanden. Logisch. De hele zomer is de ketel uit geweest en ineens wordt er weer volop beroep gedaan op de ketel. Was deze dan al aan vervanging toe, dan komt vaak de genade klap in de herfstmaanden.

Ketel herstellen, of toch maar een nieuwe?

Een CV (HR) Ketel moet gewoon naar behoren functioneren. Je kunt er vanuit gaan dat een ketel circa 10 jaar hoort mee te gaan. Aan de hand hiervan kun je bepalen welke keuze economisch gezien het beste besluit vormt. Meestal ben je al snel tussen de 150 en 250 euro kwijt aan een reparatie (inclusief voorrijkosten).

  • Een nieuwe HR ketel (de nieuwste behoren een A Labelpomp te hebben) bedragen om en nabij 1500 euro. (Ga je voor een aanbieding, dan kun je vaak nog voordeliger uit zijn).
  • Laat bij je keuze niet alleen de prijzen van doorslag zijn, maar weeg ook mee in je besluit dat de nieuwe generatie CV (Hoge Rendement) ketels zeer energiezuinig zijn.
  • Dit kan betekenen dat je bij de jaarafrekening tientallen, tot honderden euro’s voordeliger uit kunt zijn (naar gelang hoeveel je stookt en doucht).