Zelf je huis schoonmaken, of toch maar een pro inhuren?

We lijden (pardon: leiden) een overvol bestaan. De kinderen. Het werk. Ons sociaal leven, waarin iedereen een plekje moet krijgen, ons huishouden. Hoe doen we dat toch allemaal en hoe houden we het überhaupt vol? Want heb je schoolgaande kinderen én een baan: maak dan je borst maar nat; er wacht je een hoop geregel … en ondertussen moet je familie en vrienden ook de nodige aandacht schenken (om over je partner maar niet te spreken). Dit houden we dan ook vaak niet vol. Je zult ergens moeten inleveren. En als je dan toch iets inlevert; dan maar op de schoonmaak. Dit is namelijk gemakkelijk uit te besteden. Je zult zien; voor 50 tot 80 euro per week leven jullie tenminste weer in een lekker schoon en opgeruimd huis – weer een kopzorg minder.

Hoe regel je een goede schoonmaker?

Eén tip: schakel je eigen schoonmaker in, die je zelf hebt gevonden. Zo loop je niet tegen ongemakken aan bij een ‘bekende schoonmaker’ (eentje die je via een kennis hebt opgeduikeld). Want waar jouw kennis of vriend(in) bij zweert, kan jou lelijk tegenvallen – wat de een goed werk vindt, hoeft de ander niet zo te ervaren. En geloof ons maar; het voelt behoorlijk ongemakkelijk indien je de ‘bekende schoonmaker’ wilt corrigeren of er op een nette manier vanaf wilt komen.

Zoek je schoonmaker daarom via Google, gewoon één bij jou in de buurt. In Amsterdam kunnen wij je Schoonmaakbedrijf Gorrim van harte aanbevelen, zij voeren ook werk voor particulieren uit tegen gewoon schappelijke bedragen. En een ‘witte schoonmaker’ in plaats van een ‘zwart werker’ heeft zo zijn voordelen. Maar het allergrootste voordeel is dat je een grip hebt wanneer er klachten zijn. Daarnaast liggen de prijzen van beiden steeds meer bij elkaar in de buurt.