Kruipruimte isolatie materiaal

Er zijn verschillende materialen die worden gebruikt voor de isolatie van kruipruimtes. Veel gebruikt worden eps parels en Drowa chips.
Met name de kwaliteit van Drowa chips is bijzonder hoog, want er wordt gegarandeerd dat de kruipruimte droog wordt. Het is een bijzonder licht materiaal en wordt los in de kruipruimte op de vloer gelegd. Daarmee heb je een flexibele isolatie! Mocht er in de kruipruimte werk worden verricht aan leidingen, dan kunnen de chips eenvoudig worden verplaatst.
 

Drowa Chips

 
Echter ondanks alle voordelen, wil het niet zeggen dat in iedere situatie deze Drowa chips de beste oplossing zijn. Daar zal altijd een specialist naar moeten kijken. De chips passen wel in een ‘dampopen bouwtechniek’. Dit is een gezondere manier van isoleren dan dampdicht isoleren. Dan wordt de ruimte volledig afgesloten, waardoor er geen natuurlijke vochtregulatie plaatsvindt. Met deze chips kan de bodem en de kruipruimte blijven ‘ademen’.
 

Zo min mogelijk belastend voor het milieu

 
Drowa chips worden van 100% gerecyclede materialen gemaakt, dus belast het milieu niet onnodig. Er wordt een flinke laag van deze chips aangebracht, afgemeten aan de afgesproken Rc-waarde, oftewel de warmteweerstandswaarde. In principe is de kruipruimte gevuld met de chips. Omdat in bijna alle gevallen er alleen maar via de kruipruimte de chips in de kruipruimte hoeven te worden geblazen, heb je er als bewoner nauwelijks last van de werkzaamheden. En mocht ooit het huis worden afgebroken, dan zijn de chips ook weer eenvoudig weg te halen en kunnen weer worden recycled.
 

Kruipruimte isolatie: je krijgt er veel voor terug!

 
Kruipruimte isolatie is een bijzonder dankbare vorm van isolatie! Je krijgt zoveel extra comfort terug na het aanbrengen van het isolatiemateriaal: je huis voelt veel behaaglijker aan, voelt minder vochtig en ruikt minder muf. En qua kosten, is kruipruimte isolatie een van de goedkopere vormen van isolatie. Maar haal er wel altijd eerst een adviseur bij, want het is belangrijk dat het juiste isolatiemateriaal wordt gebruikt voor jouw specifieke situatie en de juiste hoeveelheid. Zodat je gegarandeerd een droge kruipruimte hebt en alle voordelen ook echt gaat krijgen.