De thermostaat gaat weer omhoog, evenals uw energiekosten

Het wordt buiten weer kouder en de bladeren vallen massaal van de boom. We trekken weer lekker naar binnen en maken het ons comfortabel. En wat is er belangrijker voor een comfortabele dag dan warmte. Door het koude weer slaat de verwarming weer vaker aan en uw energierekening klimt weer omhoog. De verwarming uit laten is geen optie, en daarom is het belangrijk om te kiezen voor een voordelige energieleverancier. Hoe u dat doet? U leest het hieronder!

November maand: energiemaand

In de maand november doen veel energieleverancier hun best om nieuwe klanten te trekken. En om klanten te paaien worden vaak flinke kortingen weggegeven. Het is al tijden bekend dat vaste klanten meer betalen, dus kom ook in actie! Overstappers kunnen eenvoudig tot wel enkele honderden euro’s besparen door te kiezen voor het goedkoopste energiepakket. Benieuwd hoeveel u kunt besparen door over te stappen naar een ander energiebedrijf? Bekijk hier een overzicht met zeer scherpe aanbiedingenLet op echter: bent u een contract aangegaan met uw huidige leverancier voor vaste, lagere gastarieven, dan kan het zijn dat u contractbreuk pleegt door over te stappen naar een andere leverancier en betaalt u een boetebedrag over de periode die u ontbindt, wat kan oplopen tot honderden euro’s. In dergelijke gevallen maakt u pas de overstap op het moment dat deze contractperiode verloopt. 

Energiekosten nog verder verlagen?

Wilt u graag nog minder betalen aan uw energieleverancier? Denk dan eens aan zonnepanelen. Door eenmalig te investeren in zonnepanelen kunt u uw energiekosten structureel verlagen. Ook in Nederland is het voordelig om te kiezen voor zonnepanelen. Daarnaast werkt u ook nog eens mee aan een schonere planeet en u bent minder afhankelijk van uw leverancier. Benieuwd of zonnepanelen voor u kunnen werken? Neem dan een contact op met een specialist!

Minder verbruiken, minder betalen

Het is natuurlijk ook goed om naar uw energieverbruik te kijken. Wat korter douche, een wasje minder, apparaten tijdig uitzetten. Het zijn allemaal kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. En niet alleen voor uw energierekening, maar ook voor het milieu! Door bewuster te leven kunt u eenvoudig geld besparen en meehelpen aan een beter milieu. Ook isolatie of dubbel glas kan een enorm verschil maken. Kom ook in actie en doe wat met deze tips!

Meer energiebesparingstips leest u binnen Duurzaam Wonen