займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ

Een groene vijver

Een vijver met vissen ziet aantrekkelijk uit, maar is een stuk minder aantrekkelijk voor je energierekening. De kleinste vijverpomp op de markt kost u al € 100 aan energie per jaar en dan gaat het hier om een pomp voor een kleine vijver zonder vissen. Je wilt er niet aan denken wat een grotere pomp per jaar kost.

Toch zijn er manieren om op je vijverpomp te besparen. Besparen op de energiekosten van je vijver en milieubewust bezig zijn? Ontdek in dit artikel hoe je kunt zorgen voor een groene vijver.

Vijver aanleggen

Heb je nog geen vijver in je tuin, maar ben je wel van plan om er tijdens de tuinaanleg één te plaatsen? Overweeg dan om een natuurlijke vijver aan te leggen. Een natuurlijke vijver is een vijver die zichzelf onderhoudt en belast het milieu dus minimaal. Een natuurlijke vijver is daarnaast relatief goedkoop in de aanleg. Je hoeft geen dure vijverpompen en/of filters te kopen om de vijver schoon te houden, je hoeft alleen te zorgen voor voldoende zuurstofplanten.

Let er wel op dat je niet te veel vissen in je natuurlijke vijver plaatst. Vissen vervuilen het water en dit niet goed voor het biologische evenwicht van je vijver.

Mét vissen

Wil je toch liever veel vissen in je vijver? Dan is een vijverpomp noodzakelijk om de vijver schoon te houden. Tegenwoordig zijn er energiezuinige vijverpompen op de markt. Energiezuinige vijverpompen zijn duurder in de aanschaf, maar verdienen zich binnen een jaar al terug. Na drie jaar bespaar je zelfs tot wel € 200 op je energierekening.

Wil je helemaal groen en milieubewust bezig zijn? Kies er dan voor om een vijverpomp met zonnepanelen aan te schaffen. Deze werkt geheel op zonne-energie; er is dus geen sprake van uitstoot van bijvoorbeeld CO2. Aan de vijverpomp zijn een aantal zonnecellen gemonteerd en de energie kan worden opgeslagen in een accu, zodat je vijverpomp altijd voorzien is van voldoende energie.

Een ander groot voordeel aan vijverpompen met zonnepanelen is dat je geen kabels door je tuin hoeft te trekken om je vijverpomp te voorzien van energie. Ook voor een vijverpomp met zonnepanelen geldt: de aanschafprijs ligt wel wat hoger dan die van een reguliere vijverpomp, maar het bedrag verdien je binnen enkele jaren dubbel en dwars terug.

 


Adverteren op deze website

Copyright © 2018 Wonen-interieur.com | Woonideeën, tips & huis inrichting - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa WP Theme by BytesForAll. Now with Tutorials & Support

PoweredBlinds.nl