Koolmonoxidevergiftiging – Een ware sluipmoordenaar

Koolmonoxide is een extreem gevaarlijk en onzichtbaar gas die jaarlijks voor tientallen doden en honderden vergiftigde slachtoffers zorgt. Koolmonoxide kan in ieder huis voorkomen, bij zowel oude als nieuwe CV-ketels. Koolmonoxide is niet waar te nemen en ziet of ruikt u dus niet als het vrijkomt. Het is dus ontzettend belangrijk om een goedgekeurde koolmonoxidemelder in uw woning op te hangen. Deze melders detecteren vroegtijdig of er koolmonoxide in uw woning vrijkomt en reageren daar direct op met een alarmerend signaal en vermelding van het CO gehalte. Zo kunt u op tijd uw woning evacueren.

Koolmonoxidevergiftiging symptonen

Zodra er koolmonoxide in uw woning is vrijgekomen kunt u hier direct last van ondervinden. Koolmonoxidevergiftiging symptonen zijn doorgaans; duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en overgeven. U kunt daarnaast bewusteloos raken en zelfs overlijden. Veel mensen ondervinden jaren na een vergiftiging nog steeds klachten. Er zijn gevallen van blijvend haaruitval en waarbij alle tanden uitvallen. Ook kunt u nog jaren last krijgen van depressies. Koolmonoxidevergiftiging mag absoluut niet onderschat worden. Het wordt niet voor niets een ‘sluipmoordenaar’ genoemd.

Voor erkende, goedgekeurde en gecertificeerde koolmonoxidemelders gaat u naar www.koolmonoxidemelderwinkel.nl