Leidingen omleggen in een woning

Bent u momenteel bezig met de ver-, aan- of nieuwbouw van een woning? In veel gevallen zult u leidingen moeten aan- of omleggen. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat u een nieuwe keuken krijgt met een andere gootsteen, de situatie dat u een nieuwe badkamer bijbouwt, enzovoorts. Een loodgieter kan u helpen met het omleggen van leidingen in uw woning, evenals dat een loodgieter u graag van dienst is bij het aanleggen van nieuwe leidingen bij een nieuwbouw. Het kan om verschillende redenen aantrekkelijk zijn om de hulp van een loodgieter in te schakelen voor het omleggen van leidingen.

 

Hulp van een loodgieter bij leidingwerkzaamheden

 

U moet er toch niet aan denken, dat u kort na de oplevering van uw nieuwe woning te maken krijgt met een lekkage? Met de hulp van een erkende loodgieter bij u uit de buurt kunt u die kans zo klein mogelijk maken! Een loodgieter heeft doorgaans een ruime expertise in het om- en aanleggen van leidingen in en rondom woningen. Zo is het bijvoorbeeld van groot belang dat de leidingen iets boven de grond komen te hangen of liggen, om scherpe voorwerpen te vermijden. Zeker op de grond onder een woning kunnen kleine, scherpe steentjes liggen. Deze steentjes zorgen voor scheurtjes of gaatjes in de waterleidingen, met een lekkage tot gevolg.

 

Zelf leidingen omleggen in huis

 

Mocht u zelf ervaring hebben met het uitvoeren van verschillende leidingwerkzaamheden, dan kunt u het omleggen van leidingen ook zelf doen. U heeft hiervoor slechts een aantal gereedschappen nodig, waar u meer over leest in de handleidingen op internet. Tevens vindt u hier een uitgebreid stappenplan, voor het ontkoppelen en opnieuw koppelen van leidingen. Vergeet bij het omleggen van de leidingen niet om eerst de hoofdkraan om te draaien, zodat een lekkage tijdens uw werkzaamheden voorkomen wordt.