Zelf lekkages in huis opzoeken

Voor veel woningeigenaren is het een van de grootste ergernissen, een lekkage in huis. Niet alleen is de bron van een lekkage vaak erg lastig te achterhalen, ook kan een lekkage zorgen voor een blijvende waterschade. U moet er toch niet aan denken, dat uw administratie of fotoalbums waterschade oplopen? Ook kan het water in uw muren en plafonds trekken, met lelijke schimmelplekken tot gevolg. Dergelijke schimmelplekken zijn doorgaans erg moeilijk te verhelpen, doordat het vocht vaak al diep in een muur getrokken is voor er sprake is van schimmelplekken. Wilt u zelf lekkages verhelpen in huis? Schakel de hulp in van een erkende loodgieter of probeer lekkages in huis zelf op te zoeken!

 

Bron van een lekkage achterhalen

 

De bron van een lekkage is over het algemeen een zeer klein scheurtje of gaatje, waarlangs het water naar binnen kan sijpelen. Denk aan een scheurtje in uw dakbedekking, een klein scheurtje in uw waterleiding, enzovoorts. Het achterhalen van de bron van een lekkage is vaak niet eenvoudig en vergt veel geduld! Heeft u het vermoeden dat er sprake is van een lekkage, probeer dan vooraf te bedenken wat de bron van de lekkage kan zijn. Bevindt de lekkage zich rond uw plafond of dak? In veel gevallen zult u de bron van de lekkage dan moeten zoeken bij een scheurtje of barstje in uw dakbedekking.

 

Bij een lekkage in uw badkamer, is een gescheurde of beschadigde waterleiding vaak de bron van de lekkage. Ook een beschadiging aan uw afvoer kan in dit geval zorgen voor het weglopende water.

 

Hulp van een loodgieter bij een lekkage

 

Mocht u de bron van de lekkage zelf nog niet gevonden hebben, dan kunt u de hulp van een loodgieter inschakelen. Een loodgieter heeft speciale apparatuur, waarmee de bron van een lekkage vaak snel achterhaald is.