Snel en efficient huishouden

Ons leven gaat steeds sneller en wordt steeds drukker. Daarom wil je bij thuiskomst lekker kunnen ontspannen en niet denken aan nare klusjes. Toch ontkomen we er helaas niet aan. Om het huishouden snel en efficiënt te doen volgen hier enkele tips, want het huishouden hoeft geen nare klus te zijn!

Plezier
Het schoonmaken van je huis is waarschijnlijk niet je grootste hobby, maar je kan het uiteraard wel zelf een stuk aangenamer maken. Haal je favoriete CD uit de kast en ga dansend te werk. Met Queen’s I want to break free is al menig vloertje glimmend geworden!

Stel het niet uit!
Van uitstel komt afstel, en dat geldt zeker voor de schoonmaak. Pak klusjes daarom direct op en je zal jezelf er later dankbaar voor zijn. Daarnaast voorkom je hiermee dat de troep alleen maar erger wordt. Ben je klaar met het ene klusje, treuzel dan niet en begin gelijk aan de volgende. Beloon jezelf pas als alles klaar is en wees hierin streng voor jezelf. Des te beter is de beloning achteraf!

Vervelende klusjes als eerst
Begin met de minst geliefde klusjes. In het begin ben je wat gemotiveerder en zullen deze klusjes makkelijker gaan en zo geef je jezelf geen kans om de klusjes weer uit te stellen.

Waak voor routine klusjes
Pas op dat het schoonmaken geen sleur begint te worden. Maak eerst schoon wat ook écht een schoonmaakbeurt nodig heeft, het resultaat kan motiverend werken. Maak niet schoon om het schoonmaken, maar omdat iets ook daadwerkelijk schoon moet worden.

Is het schoonmaken van je huis ondanks de tips nog steeds een hels karwei? Dan kan een werkster uitkomt bieden voor je.