Hoe werk je het beste met een loodgieter?

Een loodgieter kan verschillende werkzaamheden in huis uitvoeren. Voorbeelden van werkzaamheden zijn onder andere: het installeren en repareren van sanitair, waterleidingen en gasleidingen. Ook houden loodgieters zich bezig met de cv ketel en andere onderdelen van het centrale verwarmingssysteem.

Renovatie

Er zijn zelfs loodgieters waarbij je een complete renovatie van de keuken of badkamer kunt uitbesteden. Dit omvat zowel het installeren van sanitair tot het tegelwerk op muren en vloer. Nu kan je misschien zelf wel een simpele verstopping of een lekkend toilet oplossen, maar voor het oplossen van de moeilijkere problemen heb je de hulp van een professionele loodgieter nodig.

Het gros van de kosten voor het inhuren van een loodgieter bestaat uit de arbeidskosten. Wanneer je echter weet hoe je het beste met een loodgieter werkt dan kan je op deze kosten besparen.

Bepaal waar je de loodgieter voor nodig hebt

Iedereen heeft zijn specialisme en dat geldt ook voor loodgieters. Sommige loodgieters specialiseren zich in keuken- en badkamerrenovaties terwijl anderen weer alles weten van cv ketels en verwarmingsinstallaties. Probeer daarom altijd een specialist te vinden voor de specifieke klus die bij jou uitgevoerd moet worden.

Beschrijf de taak zo goed mogelijk

Het zo nauwkeurig mogelijk beschrijven van de uit te voeren taak is altijd handig voor de loodgieter. Hierdoor weten zij precies waar hij of zij aan toe is en welke materialen er meegenomen moeten worden naar de klus. Dit is zeker het geval wanneer het om een reparatie gaat die uitgevoerd moet worden.

Aanschaf van onderdelen

Wanneer een klus goed wordt beschreven aan de loodgieter dan is het meestal meteen duidelijk welke onderdelen hiervoor nodig zijn. De meeste loodgieters hebben deze onderdelen op voorraad. Echter in sommige gevallen moeten er onderdelen bijbesteld worden. Maak hiervoor van tevoren afspraken met de loodgieter wat er extra wordt gerekend op de aanschafprijs door de loodgieter.

Zorg voor een opgeruimde werkplek

De meeste kosten voor een loodgieter zijn meestal niet de onderdelen die nodig zijn om een reparatie uit te voeren maar de kosten voor de uren die gewerkt worden. Zorg er daarom voor dat de werkplek waar de loodgieter zijn of haar werk moet verrichten netjes opgeruimd is en vrij is van onnodige dingen. Hierdoor voorkom je dat de loodgieter dure uren in rekening brengt voor het opruimen van spullen die je makkelijk zelf had kunnen doen.

Wie maakt er schoon na de klus

Meestal zal een loodgieter na het afronden van een klus het ontstane vuil simpel wegvegen waarna je zelf beter moet schoonmaken. Dit is goed wanneer je wil besparen op de kosten van de loodgieter want dit schoonmaken kan je makkelijk zelf doen. Als je echter perse wilt dat alles schoon achtergelaten wordt dan moet je hierover van tevoren afspraken maken met het loodgietersbedrijf.