Binnendeuren

Een deur is iets heel banaal. We komen er elke dag mee in aanraking op het werk, in de winkel, in auto's en het openbaar vervoer en ga zo maar verder. Maar ook thuis spelen deuren een zeer belangrijke rol. We hebben het natuurlijk niet alleen over de voordeur en de achterdeur maar ook over de deuren binnenin het huis of appartement: de binnendeuren!


Heel wat keuzemogelijkheden aan binnendeuren

Zoals je ongetwijfeld al gemerkt hebt wanneer je bij mensen langsgaat is dat geen enkel huis of appartement hetzelfde is. Er zijn zoveel zaken die het mogelijk maken om je huis te personaliseren en uniek te maken. En dat is voor binnendeuren niet anders!

Je kan doorheen je huis steeds dezelfde binnendeuren herhalen, maar je kan ook binnendeuren kiezen in functie van de ruimte of kamer waar je ze wilt (laten) plaatsen. Beide keuzes kunnen een uitdaging vormen tijdens het vormgeven van de inrichting van je woonst. Het is namelijk zo dat de binnendeur moet passen bij de 2 aanpalende ruimtes. Maar hiervoor vind je heel wat tips en kan je op verschillende plaatsen terecht voor advies.

Binnendeuren in allerlei maten, kleuren en soorten materialen 

Een deur lijkt iets heel eenvoudig maar er bestaan heel wat types. Denk bijvoorbeeld aan een enkele deur of een dubbele deur. De deur kan vervaardigd zijn uit één enkel materiaal, maar er kan bijvoorbeeld ook gekozen worden voor een deur met een raam in. Als je graag heel sober en strak gaat in je interieur kan je ook kiezen voor een glazen deur. Waarom niet? Je kan heel erg ver gaan in je keuzes om je binnendeuren perfect te laten passen in het interieur dat je voor ogen hebt.

Merken 
In doe het zelf zaken vind je soms ook een aantal binnendeuren als voorbeeld, maar ook in gespecialiseerde handels kan je terecht om zo'n modellen te zien en te kunnen testen. Enkele bekende merken zijn: Storemax, Thys en Grosfillex.

Kleuren 
Ooit al eens geschilderd? Was je toen ook zo verbaas over het aanbod van allerlei kleuren? Wel, dat zal bij het kiezen van een kleur voor je binnendeuren niet anders zijn. Hier is namelijk ook heel wat mogelijk!

Wanneer je je ding niet mocht vinden in het ruime aanbod dat er tegenwoordig bestaat, dan kan je opteren voor een verfdeur. Deze is geschikt om zelf te schilderen. Zo kan je uiteindelijk toch helemaal je eigen ding doen!

Materialen 
Net als bij het bouwen van een huis, kun je bij het kiezen van binnendeuren ook kiezen van welke materialen deze gemaakt moeten zijn. De meest voorkomende materialen voor binnendeuren zijn: hout, glas, enz.

Binnen de categorie van houten binnendeuren is ook nog wel wat keuze aan houtsoorten zoals Chinese of Franse eik, beuk, enz.

Jouw binnendeuren op maat gemaakt 

Iedereen kent wel de klassieke deuren. Maar binnendeuren hoeven helemaal niet zo 'standaard' te zijn. Er bestaan ook andere deuren zoals stompdeuren, vouwdeuren en schuifdeuren. Deze deuren kunnen voor jou op maat gemaakt worden zodat deze zonder probleem in jouw interieur kunnen toegepast worden.