Houtverf voor je houten meubels in het interieur

Een nieuwe woning of je wilt gewoon een keer wat veranderen aan je interieur, het is natuurlijk erg duur om allemaal nieuwe meubels aan te schaffen om zo het interieur te veranderen. Dit hoeft helemaal niet zo duur te zijn, met een likje verf veranderd er al heel veel in je huis. De trend van tegenwoordig heeft veel te maken met hout, steeds meer interieurs bevatten meubilair die van hout zijn gemaakt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een tafel die van steigerhout is gemaakt of een mooi dressoir van hout. Deze meubels zie je veel in een gewone houtkleur, maar ze worden steeds vaker geverfd in een mooie, neutrale en strakke kleur. Dit is dan ook helemaal de trend van de afgelopen jaren, pastelkleuren, neutrale kleuren en grijstinten.

Een tuinhuis of afdak achter je huis 

Je ziet het de laatste jaren steeds meer voorkomen, veel mensen laten een tuinhuisje of afdak bouwen achter het huis. Hier kunnen ze dan lekker in zitten en relaxen en het is zowel voor de zomer als voor de winter functioneel. Deze tuinhuisjes en afdaken worden vaak gemaakt van hout, voor buiten kan dit prima en ziet dit er mooi en netjes uit. Hiervoor kun je verschillende soorten hout gebruiken, het is maar net wat je zelf mooi vindt en wat er bij het huis past. Je kunt bijvoorbeeld vurenhout gebruiken, dit is de meest gebruikte naaldhoutsoort in Nederland en wordt dan ook veel gebruikt voor het bouwen van tuinhuisjes en afdaken. Dit hout is makkelijk te bewerken en het is ook nog ins laag in prijs, dit zijn beide grote voordelen. Dit kan je bijvoorbeeld bewerken met buitenbeits waarbij de nerfstructuur zichtbaar blijft en het hout wordt beschermd tegen UV straling. Dan kun je ook nog Douglashout gebruiken, dit is ook een naaldhoutsoort die afkomstig is uit noordwest Europa, dit hout is duurzaam en sterk en gaat daardoor lang mee. Erg geschikt dus voor buitengebruik, maar je kunt er ook allerlei andere dingen van maken.

Matte houtverf gebruiken

Matte houtverf wordt steeds populairder, de houtverf wordt zowel voor binnen als voor buiten gebruikt. Je kunt erg veel variëren met het gebruik van matte houtverf, er zijn veel verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen. De kleuren beige, grijs en andere neutrale kleuren zie je weer helemaal terugkomen en worden ook veel gebruikt om houten meubelen mee te beschilderen. De matte finish van de houtverf geeft een nette en strakke uitstraling. De houtverf hoeft niet alleen maar op hout te worden aangebracht,  de matte verf kun je ook gewoon gebruiken om het plafond en de meuren mee te schilderen. Erg modern, muren in een mooie neutrale kleur met een unieke matte finish. Op zoek naar een specialist in houtverf? Moosefarg.nl is een goede optie.