Badkamertrends van dit moment

Onze badkamer krijgt meer en meer een belangrijke plaats in huis. We brengen er meer tijd door en we willen ons echt op ons gemak voelen en totaal “Zen” zijn. Onze badkamer zal tot in de puntjes verzorgd zijn door de streven naar de hotellook en een “clean” interieur. Een combinatie van ruimte met rust is de nieuwe hype voor de badkamer.

De trend op gebied van kleur

Alles staat in het teken van een oase van rust te creëren. Koele tinten zoals blauw of wittinten geven rust en een “cleane” uitstraling. En dit in combinatie met rustieke materialen zoals hout. Het hout kan een houten vloer zijn of meubels in houtlook.

Tegels zijn een must

In de badkamertrends zien we vooral de geometrische patronen en vormen opnieuw verschijnen. Ook vintage is terug hip in de badkamer. Vooral deze vormen op een tegelmuur. Het pophamdesign is de nieuwste trend van keramische motief tegels. Meer info over deze nieuwe trend vind je op www.badkamercourant.nl.

En dit combineren met wit sanitair of witte meubels

De badkamermeubels of het sanitair worden in het wit gekozen om de relatie met de gehele badkamer zo optimaal mogelijk en rustgevend te houden. Ideaal om dit te combineren met pophamdesign.

Een degelijke kwaliteit van het sanitair

Om in de hotelsfeer terug te komen wordt gekozen voor degelijk en duurder sanitair dat nog jaren kan meegaan. Er wordt zelfs gekozen voor sanitair design zoals de ronde wasbak die al een must is voor de nieuwe badkamer. Ook wil men de ruimte van de hotellook creëren door het introduceren van een ruime inloopdouche of een groter bad.

Veel opbergruimte

De badkamer van nu heeft veel opbergruimte voorzien. Dit om alles zo strak mogelijk en de badkamer zeker geen slordige look te geven. Alles wordt netjes opgeborgen in de badkamermeubels. Zo weinig mogelijk potjes en dergelijke aan de wasbak. Opbergen is de nieuwe trend. De potjes of spulletjes zoals een zeepbakje die er wel mogen liggen zijn dan weer aangepast aan de kleur van de badkamer zelf of in een zo neutraal mogelijke kleur. Hier is vooral “niet opvallen” de boodschap en aan te sluiten bij de “cleane” badkamertrend.