займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ

De magie en het nut van de boomhut

Het is wellicht de meest complete manier van spelen die bestaat. Vele kinderen dromen ervan en veel volwassenen koesteren er warme herinneringen aan. Misschien bestaat er wel een studie van psychologen die aantonen dat het ontbreken van dit gegeven in de jeugd op latere leeftijd goedgemaakt moet worden door compensatiegedrag. De boomhut. De parel van speelplezier en opgebouwd met hamer & hark, maar vooral met een krachtige drijfveer.

 

Gezond

 

Een boomhut zorgt niet enkel voor de fysieke ontwikkeling van een kind. Natuurlijk is het een belangrijke factor: oog-hand coördinatie, klimmen, beweging. Veel ontwikkeling kan plaatsvinden bij een bestaande boomhut in de tuin. Maar het gaat veel verder dan dit. Wat te denken van het logisch redeneren bij het bouwen van een boomhut? Inzicht krijgen in de logica van constructies, misschien wel de eerste stapjes in de ingenieurschap. Maar daar stopt het niet. Een boomhut is zelfs pedagogisch verantwoord. Denk aan sociale ontwikkeling en groepsdynamiek. Samen spelen in en rondom de boomhut in de tuin. Afstemmen op andere kinderen, omgaan met andere kinderen, spelverdeling et cetera. Het komt allemaal aan bod. En zeker niet onbelangrijk is de gezondheid. Een boomhut spreekt tot de verbeelding en geeft een enorme prikkel. Buiten spelen is gezonder dan binnen. Bovendien heeft het zoveel meer invloed op ontwikkeling dan, zeg, een spelletje op de tablet.

 

Boomhutten

 

De meest basale van alle instincten: het creëren van onderdak. De boomhut is in bepaalde gebieden op de wereld nog dagelijkse werkelijkheid, al was het maar om voedsel te bewaren dat buiten bereik van dieren ligt. Tegenwoordig is in het Westen een boomhut een speelhut, bevestigd aan een boom of bomen. Maar het principe van de boomhut is ook te bemerken in observatiehuisjes voor bossen of voor wild of wachtposten in de natuur. Sinds verleden jaar hebben zelfs hoogwaardige architecten in Scandinavië sublieme boomhutten gebouwd, met design en eco-vriendelijk, bestemd voor de consumentenmarkt. Dus ook volwassenen kunnen de prikkel die uitgaat van het fenomeen boomhut maar moeilijk negeren.

 

Materiaal

 

Een boomhut in de tuin is een sprookjesachtig gegeven. Daar staat hij dan fier, tussen de flinke takken van de boom. Hoewel nieuwe technologieën ook de boomhutten-industrie bereiken, want deze bestaat, worden de meeste boomhutten nog altijd van hout vervaardigd. Resthout, afgedankt materiaal: eigenlijk is het mogelijk een boomhut te bouwen met een variëteit aan bouwstof. De creatieve geest kan met weinig al een heel boomfort bouwen. Een boomhut kan overigens perfect uitgebreid worden. Katrollen, kabelbanen, schommels of andere speeltoestellen kunnen worden aangesloten op de bestaande boomhut. De boomhut is verworden tot heus speelstation!

 

Twee linkerhanden

 

De urbanisering van de wereld slaat toe. Maar gelukkig blijven we ons realiseren hoe belangrijk "buiten" is. Maar een boomhut bouwen? Ondersteuning is mogelijk. Een team van experts ontwerpt en bouwt een op maat gemaakte hut en na verloop van tijd prijkt dan die boomhut in de tuin. Er zijn in Nederland verschillende boomhutbouwers die je uit de brand kunnen helpen wanneer je twee linkerhanden hebt. Specialisten in boomhutten en speeltoestellen die uniek en op wens van de klant gemaakt worden. Veel boomhutbouwers bieden exclusieve bouwwerken aan, die vaak zeer creatief en kwalitatief zijn. Enorm prettig als een boomhutbouwer je kan ondersteunen in je voornemen en inspanningen om een boomhut te realiseren.

 

Sprookje.

 

Een boomhut wakkert de fantasie aan. Maar zo'n bouwwerk moet uiteraard ook in harmonie zijn met de omgeving. Een hutje in een boom is fijn, maar duurzaamheid is voornaam. Meer nog dan dit is de natuurvriendelijke uitvoering van het hutje. Want het moet uiteraard niet schadelijk zijn voor de kinderen of voor de omgeving.

Maar feit is dat niemand om de magie en het nut van de boomhut heen kan. 


Adverteren op deze website

Copyright © 2018 Wonen-interieur.com | Woonideeën, tips & huis inrichting - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa WP Theme by BytesForAll. Now with Tutorials & Support

PoweredBlinds.nl