займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ

Zo hou jij je woning koel

De warme, zomerse dagen laten nog een beetje op zich wachten, maar we houden vol. Toch hebben we wel al een aantal benauwde dagen achter de rug, dat voor warme woonkamers heeft gezorgd. Door platte daken en schuine ramen komt er veel warmte in huis en dat zorgt voor een snelle temperatuurstijging. Hieronder zijn 4 tips te vinden om jouw woning koel te houden deze zomer.

Tip 1: Zet lekker de ramen open

Op koele momenten van de dag is het verstandig om de ramen wagenwijd open te zetten. Zo koelt het snel af en kan je de hele nacht profiteren van frisse lucht. Denk er ook eens aan om dubbel glas in de ramen te plaatsen. Dubbel glas zorgt namelijk voor een goede isolatie waarbij de warmte in de zomer buiten blijft. Hetzelfde geldt voor de kou in de winter. Dubbel glas prijzen liggen wel hoger dan enkel glas, maar door de goede isolatie is het op lange termijn een goede investering.

ramen

Tip 2: Lichte kleuren

Zorg ervoor dat je woning in de zomer een lichte kleur heeft. Lichte gekleurde muren, lichte meubels en lichte gordijnen. Hoe donkerder de kleur des te warmer het object wordt. Dit heeft ermee te maken dat donkere kleuren geen licht reflecteren waardoor alle warmte wordt opgenomen in het object. Als het object een lichte kleur heeft zorgt dit automatisch voor meer koelte. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om de muur een licht kleurtje te geven. Nu kun je dat natuurlijk zelf doen, of wellicht heb je een handige kennis die jou graag een handje wil helpen. Ken je echter geen handige mensen dan kun je het ook door een lokale schilder laten doen. Maar wat kost een schilder eigenlijk? Dat is afhankelijk van jouw wensen en de afmetingen van de muren.

Tip 3: Gebruik zo weinig mogelijk elektrische apparaten

Zoals je vast al hebt gemerkt komt er veel warmte van de oven en het fornuis, maar denk ook eens aan de andere elektrische apparaten. De droger zorgt er bijvoorbeeld voor dat er veel warme lucht vrijkomt. Hang de was dus lekker buiten. Hierdoor wordt het minder warm en de kleding is sneller droog. Op een zomerse dag is het daarnaast verstandig om de stofzuiger even in de kast te laten staan. Nu denk je vast, dat vind ik geen ramp! Maar wanneer je het stofzuigen echt niet meer kan uitstellen, pak dan een bezem, veeg al het stof bij elkaar en zuig het snel op. Veel vrouwen willen er niet aan geloven, maar ook de föhn is een grote boosdoener van warmte. In plaats van föhnen kan je je haar opsteken en valt het minder op dat je het niet geföhnt hebt. Of je wast je haar ’s avonds waardoor het ‘s ochtends opgedroogd is.

Tip 4: Lekkere salades

Na het koken is het vaak erg warm in de keuken. Een buitenbarbecue of het maken van een koude salade voorkomt dit. Zo kook je buiten en hou je het binnenshuis lekker koel. Leef je uit met zomerse recepten en zet de lekkerste salades op tafel. Smakelijk eten!

Blijft het echter te warm in je woning, dan kun je altijd nog denken aan het gebruik van een airco.


Adverteren op deze website

Copyright © 2018 Wonen-interieur.com | Woonideeën, tips & huis inrichting - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa WP Theme by BytesForAll. Now with Tutorials & Support

MySmartDeco.nl