займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ

Een huis in Orlando (Florida) een goede belegging?

orlandoEen huis in Orlando (Florida) een goede belegging?

We weten ondertussen dat vastgoed in Spanje erg geliefd is. Maar heb je misschien al gedacht aan een eigendom in Amerika?

Waarom een interessante belegging?

We beantwoorden onmiddellijk de vraag, waarom het eventueel interessant zou zijn dat iemand zou beleggen in Amerikaans vastgoed? Wel daar zijn verschillende redenen voor:

·         Eerst en vooral is het vastgoed in Amerika over het algemeen goedkoper met het grote voordeel dat men panden wel aan gelijkaardige prijzen kan verhuren zoals in België en Nederland. Maar de truc is natuurlijk een locatie te zoeken die economische vrij stabiel is en mensen het geld hebben om een pand te huren. Een zeer goed voorbeeld is de aankoop van vastgoed in Orlando. Sinds de economische crisis in 2008 is de waarde van het vastgoed met de helft tot zelfs 2/3 gedaald. Personen die rond 2010 een degelijk pand in een goed district hebben kunnen bemachtigen, hebben nu 6 jaar later al leuke winsten geboekt. Niet alleen door de waardestijging maar ook door de huuropbrengsten die men heeft kunnen ontvangen.

·         Een ander groot voordeel is dat men zowel in Florida als in België of in Nederland geen directe belasting op de huurinkomsten moet betalen. Wel dient u natuurlijk in uw belastingsopgave aan te duiden dat u huurinkomsten ontvangt.

·         Het is interessant een pand aan te kopen wanneer de euro sterk staat. Bij een eventuele verkoop van het vastgoed kan men hierdoor mooie winsten boeken wanneer de dollar sterk staat.

·         Een netto rendement van 5 tot 6% is niet ongewoon. Wil men het hoogste rendement hebben, dan koopt men een huis aan en niet zoals men noemt een condo. Hieronder meer hierover. Natuurlijk heb je daarvoor wel het budget nodig. Een condo met 2 slaapkamers en 2 badkamers in een goed district, kan me aankopen voor om en bij de 70.000 tot 110.000 dollar. Een huis varieert sterk maar vanaf 150.000 dollar beschikt men reeds over een mooi pand.

·         Bij slechte betalers kunnen de huurders reeds na 1 maand uit de woonst gezet worden.

Natuurlijk zijn er aan alle voordelen ook nadelen verbonden:

·         Koopt men een huis, dan heeft men over het algemeen geen algemene kosten (HOA) te betalen. Koop je een condo of een appartement zoals ze het zeggen, dan zit je meestal met de HOA fees opgescheept. Die kosten zijn voor het onderhoud van de tuinen, pool, water, fitness en liggen om en bij de 180 tot 350 dollar. Een condo heeft dus een lager rendement dan een huis.

·         Voor het beheer van het pand, kan men best een ‘real estate manager’ aanstellen om de administratieve rompslomp en praktische zaken te regelen. De kosten liggen ongeveer op 100 dollar per maand voor een condo en 120 dollar per maand voor een huis. Meer info hieromtrent vind je op: www.florida-sunshine-properties.com.

orlando 2

·         Je moet eveneens een belastingaangifte in Amerika indienen. Dat kan via een real estate manager of via een boekhoudkundig kantoor.

·         Schommelde valutakoersen maken de markt mogelijk onstabiel en onvoorspelbaar op lange termijn.

·         Voor het ontvangen van de huurgelden, heb je een Amerikaanse rekening nodig om hoge kosten te vermijden. Voor het openen van een rekening dien je je persoonlijk aan te melden in een bankkantoor met de nodige papieren (bewijs van woonst).

·         Bij het kopen van een pand zijn geen kosten verbonden. Het is de verkoper die alle kosten draagt (tot 8%) voor de tussenkomst van meestal 2 real estate managers. Wanneer de koper en verkoper dezelfde makelaar hebben, liggen de kosten over het algemeen tussen de 6 % en de 7 %.

·         Bij een snelle verkoop van het pand, dien je belastingen te betalen op de meerwaarde van het pand.

·         Huurcontracten lopen dikwijls over een termijn van 1 jaar. Dat geeft iets minder zekerheid om goede huuropbrengsten.

Geld lenen voor een investeringspand?

Al bij al is zo een pand een goede investering op lange termijn. Zeker wanneer men het pand aankoopt voor lange termijnverhuur. Ook bij je bank is het mogelijk een soort van tweede hypotheek te nemen op het pand. Door de lage rentes (< 2%) is dit dus een goede optie. Let wel op want je eigen woning komt dan borg te staan voor de tweede lening. Op zoek naar een mogelijke hypotheek voor een tweede verblijf? Kijk dan op de website van lenengeld.eu en vergelijk verschillende hypotheken.

 


Adverteren op deze website

Copyright © 2018 Wonen-interieur.com | Woonideeën, tips & huis inrichting - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa WP Theme by BytesForAll. Now with Tutorials & Support

MySmartDeco.nl