Woontrends 2016

Accessoires zijn ontzettend belangrijk voor het creëren van een prettige sfeer in je woonkamer.

Ze zijn makkelijk te vervangen en door een juiste combinatie kun je een simpele en saaie bank zo opvrolijken tot een stijlvolle en leuke bank. Met de volgende punten zorg je er snel en eenvoudig voor dat alle spullen in je kamer goed op elkaar zijn afgestemd. En dat ze stijlvol zijn natuurlijk.

 

Rond en ovaal

Ronde en ovale vormen zijn werkelijk overal verkrijgbaar! Super makkelijk dus om te kopen. Nu alleen nog de geschikte maten en vormen bij elkaar vinden. De juiste combinatie kan zorgen voor een sfeervolle en vrolijke woonkamer. Je hebt een ruime keuze aan producten, zoals potjes, flesjes en mandjes.

 

Combineren

Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat mensen verschillende stijlen met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan vintage met een vleugje industrieel of juist Scandinavisch. In deze stijlen komen veel dingen steeds weer terug, zoals het feit dat er veel gebruik wordt gemaakt van crème- en nudekleuren. Met deze kleuren creëer je gemakkelijk een rustige en tijdloze sfeer. Tegenwoordig zijn er veel mensen die een crèmekleur op de muur doen. Dit kun je dan weer goed combineren met de accessoires die je graag wilt.

 

Maar ook de ronde en ovale voorkomen laten zich vaak zin bij deze woonstijlen. Je kunt deze vormen perfect combineren met leuke plantjes uit de tuin of wat takjes uit het park. Op deze manier kun je jouw stijl volledig in je woonkamer toepassen. Zet bijvoorbeeld een ronde schaal op tafel met daarop drie verschillende vaasjes. In elk vaasje kun je nog een schattig bloemetje doen. Je kunt ook nog een aantal onderzetters in de schaal leggen voor net dat beetje extra. Praktisch en leuk! En als je niet zo van schalen houdt, kun je ook kiezen voor een ronde tafel. Een echte eye-catcher! Welke kant je dus op gaat, er is genoeg keuze.

 

Haal de natuur binnen

Hierboven lieten we het misschien al doorschemeren: het gebeurt steeds vaker dat mensen de natuur naar binnen halen. Hout is al lang een product dat in de woonkamer wordt verwerkt. Houten stoelen, tafels, kasten… Noem het maar op! Eexterhout, steigerhout en eikenhout zijn drie voorbeelden van soorten hout die vaak gebruikt worden voor meubels.

 

Prints

Het is heel gemakkelijk om een standaard bank – in een neutrale kleur – goed te laten passen bij de rest van het interieur. Het enige wat je hoeft te doen, is aan de gang gaan met accessoires. Leg een vrolijk dekentje of een sierkussen op de bank. Je kunt daarbij proberen de kleuren af te stemmen met bijvoorbeeld de vaas die op je tafel staat. Of het kleed dat op je vloer ligt.