займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ

Uw houten schutting impregneren

Bescherm uw houten schutting tegen vocht: impregneer uw schutting

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk plezier hebben van uw houten schutting. Om de levensduur van uw schutting te verlengen, zijn er diverse dingen die u kunt doen. Zo is het niet alleen belangrijk om de schutting op de juiste manier te plaatsen en regelmatig schoon te maken, maar is het ook een must om uw schutting af en toe te impregneren. Wat het impregneren van een schutting inhoudt, waarom u dit moet doen en hoe u dit kunt doen, leest u in dit artikel.

 

Het impregneren van een houten schutting

Als u uw houten schutting impregneert, betekent dit simpelweg dat u een beschermlaagje op de schutting aanbrengt. Dit laagje zorgt ervoor dat uw schutting beschermd wordt tegen invloeden van het weer, zoals regen, sneeuw en hagel. U kunt het impregneren van uw schutting vergelijken met het impregneren van uw nieuwe schoenen: door uw schoenen in te spuiten, kunt u er zonder enige zorgen mee door de plassen lopen. Een extra laagje op de schutting, zorgt voor minder onderhoud en een schutting die langer mee gaat.

 

Het belang van het impregneren van uw schutting

Er zijn diverse redenen die het voor u belangrijk maken om uw schutting regelmatig te impregneren. Ten eerste zorgt een beschermende laag op uw schutting ervoor dat er geen vocht in de schutting kan komen, wat betekent dat het hout van uw schutting minder snel aangetast kan worden. Impregneert u uw houten schutting, dan kunt u voorkomen dat het hout van uw schutting gaat rotten en u een nieuwe schutting aan moet schaffen.

 

Een andere reden om uw houten schutting te impregneren, is het feit dat een beschermlaagje ervoor zorgt dat de natuurlijke structuur van het houd behouden wordt. U ziet niets van het laagje, maar het laagje zorgt er wel voor dat de nerven van het hout niet beschadigd raken en uw schutting er altijd goed uit blijft zien.

 

Tot slot zorgt een beschermende laag ervoor dat de kleur van uw schutting beter behouden blijft. Zeker als u een specifieke kleur hebt gekozen voor uw houten schutting, wordt aangeraden om een beschermlaag aan te brengen en deze unieke kleur zo lang mogelijk te behouden.

 

Het impregneren van uw houten schutting: zo doet u dat

Het impregneren van uw houten schutting is erg eenvoudig. U koopt simpelweg een impregneermiddeltje dat geschikt is voor de houtsoort van uw schutting, u maakt de schutting goed schoon en u gebruikt een kwast om de beschermlaag aan te brengen. Zorg ervoor dat u de schutting impregneert op een droog moment, zodat de beschermlaag goed kan hechten en de laag goed kan drogen. Impregneer uw schutting eens per twee jaar en u kunt uw schutting vele jaren mee laten gaan.

 


Adverteren op deze website

Copyright © 2018 Wonen-interieur.com | Woonideeën, tips & huis inrichting - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa WP Theme by BytesForAll. Now with Tutorials & Support

MySmartDeco.nl