Verkoop zelf je woning, makelaar worden via een thuisstudie

Dat 99% van de Nederlanders zijn huis verkoopt, of een nieuw huis koopt met de hulp van een makelaar is niet zo gek, er komt nogal wat bij kijken, echter is het aan de andere kant ook wel weer vreemd te noemen dat we niet zelf voor makelaar spelen, we verkopen en kopen tenslotte al het ander wel zelf, denk er maar over na, je auto, een nieuwe fiets of je oude fiets tweedehands verkopen doen we zelf. Maar wanneer we een huis kopen hebben we toch echt hulp nodig, het is zo normaal dat je haast zou denken dat een makelaar om je huis te verkopen verplicht is, maar dit is natuurlijk niet waar. Dus waarom niet zelf makelaar worden?

Thuisstudie makelaar.

Tegenwoordig kan iedereen alles worden, althans iedereen kan elke studie, cursus of opleiding volgen. Of je het haalt is een tweede, maar waar een wil is is een weg, dat was vroeger wel anders, daarnaast kan je niet alleen elke denkbare cursus volgen op een aantal verschillende manier, en zijn de opleidingen ook nog eens erkend en net zo officieel als wanneer je een opleiding een een hogeschool zou hebben gevolgd. Of dat nou een HBO, MBO opleiding is of voor je master en bachelor gaat, tegenwoordig zijn de thuisstudies van bijvoorbeeld LOI, NHA, Studieplan en Laudius allemaal erkend en kan je er net zo makkelijk mee aan de slag.

Er is niet alleen een groot aanbod in aanbieders van deze vorm van studeren op afstand, ze hebben de meest uiteenlopende cursussen en opleidingen, zo kun je elke taal leren, hobbycursussen volgen of iets compleet nieuws leren. En zo kan je dus ook zelf makelaar worden om zelf je huis te verkopen, of nog beter misschien, om een carrière in de makelaardij te ambiëren.

Op deze website zie je een compleet overzicht van elke thuisstudie waarmee je makelaar kan worden, alle makelaarsopleidingen zijn er vermeld van alle bekende grote instellingen. Zo kun je snel alle prijzen, de studie duur en dergelijke andere informatie met elkaar vergelijken. Vaak krijg je bij zo,n thuisstudie ook nog een gratis iPad, tablet, HD camera, of andere mooie aanbieding.

Verkoop zelf je woning

 

Makelaar worden.

Een thuisopleiding om makelaar te worden is natuurlijk niet iets wat je in een dag haalt, het is tenslotte geen kort cursus tekenen. de makelaardij is een echte vakmanschap, wat je ook echt alleen maar heel goed kan uitvoeren wanneer je alles over de woningmarkt weet, dit is vooral belangrijk wanneer je dit beroep echt wilt uitoefenen. Om zelf je huis te kunnen verkopen hoef je natuurlijk geen doorgewinterde makelaar te zijn, zo zijn er nog meer opleidingen die hieraan gerelateerd zijn, zoals assistent makelaar, woz-taxateur, vastgoed stylist en ga zo maar door.

Ook kun je ervoor kiezen om een dergelijke opleiding op een lager of juist hoger niveau te volgen. ZO kun je bijvoorbeeld ook voor een thuisstudie “HBO Bachelor Vastgoed en makelaardij” kiezen. Genoeg keuze dacht ik zo. Daarnaast zijn veel van dit soort opleidingen ook klassikaal te volgen, maar juist ene thuisstudie heeft zo veel voordelen.

Voordelen van een thuisstudie.

Zoals ik al zei, kan iedereen tegenwoordig elke opleiding volgen die hij of zei maar wilt, het mooie van een thuisstudie via een van de bekendere instellingen is, dat je deze altijd in je eigen tempo kunt doen, je leert waar en wanneer jij dat wilt, heb je meer tijd of juist minder tijd nodig om je studie af te ronden, dan is dit geen enkel probleem. Je kan altijd de hulp van een coach inschakelen, en heb je via je online account toegang tot vele hulpmiddelen om het studeren makkelijker en leuker te maken.

Zo zijn er ook online community’s, waar je met andere mede thuisstudie leerlingen kunt praten en informatie uitwisselen.

Wanneer jij een opleiding makelaar met succes hebt afgerond, kun je je eigen huis kopen en of verkopen, daarnaast kun je ook voor vrienden en familie aan de slag en wie weet werk jij wel binnenkort als echte makelaar bij een makelaars kantoor of voor jezelf.

Welke thuisstudie kies jij?