Led strips

Om een donkere ruimte te verlichten kun je kiezen uit verschillende soorten verlichting. Dit kan met een tl-buis of een halogeenlamp, maar je kunt ook kiezen voor led verlichting. Je kunt normale led lampen gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor led strips. Deze strips zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Enkele voordelen van led verlichting zijn dat de led lampen energiezuinig zijn en ze ook nog eens langer mee gaan dan een normale lamp.

De basiskleur van led is wit, vanuit deze basiskleur kun je allerlei kleuren creëren. De led strips kunnen strak en netjes geplaatst worden in een aluminium led profiel en het is een mooie manier om in bepaalde ruimtes een leuke sfeer te creëren.

Led profiel

Een led strip kan je niet zo overal plaatsen, hiervoor heb je een led profiel nodig. Door een led strip in een led profiel te plaatsen ziet alles er wat netter en strakker uit. De led profielen zijn in een aantal verschillende types te verkrijgen, je hebt bijvoorbeeld een aluminium hoek profiel, opbouw profielen en verzonken profielen. De profielen zijn gemaakt van aluminium. Dit heeft een aantal voordelen want aluminium is sterk en licht, het biedt een goede weerstand tegen corrosie. Het is ook een materiaal wat makkelijk vormbaar is, en wat tegenwoordig ook nog wel belangrijk is dat aluminium 100 procent recyclebaar is.

Een ander belangrijk punt is dat een aluminium led profiel ervoor zorgt dat de levensduur van de led strip wordt verlengt. Hoogwaardige aluminium led profielen koop je online op LedProfiel.nl.

Aluminium led profielen

De aluminium led profielen zijn perfect geschikt om led strips mee af te werken, want het aluminium materiaal zorgt ervoor dat de warmte van de led’s wordt afgevoerd en hierdoor zullen de strips langer meegaan. Voor de aluminium led profielen zijn verschillende accessoires verkrijgbaar, deze hebben als doel om het gehele led profiel te verfraaien. Er zijn verschillende soorten eindkapjes en bevestigingsclips verkrijgbaar om de aluminium led profielen mee af te werken, hierdoor krijgt het geheel een nog strakkere uitstraling.

Daarnaast zijn er ook nog diffuser covers, deze transparante of witte afwerkingsmaterialen kunnen ook op de led profielen worden bevestigd door erin te schuiven of er bovenop te klikken.

Meer informatie & inspiratie over lamp & trends