Rietendaken zijn tijdloos

Vroeger werd het beschouwd als een dak voor de ‘’armen’’, tegenwoordig is deze daksoort veel te zien op villa’s in nieuwbouw wijken. Rietendak zijn hot, naast het feit dat het allemaal natuurlijk materiaal is, zijn rietendaken erg mooi en kunnen een authentieke uitstraling geven aan een huis. Ook geeft een rietendak een verwelkomend gevoel en zijn de materialen van Nederlandse bodem.

De charme van rietendaken is nog steeds aanwezig daarom zijn er veel mensen die graag een rietendak willen, maar vaak kennen zij hun opties niet en laten daardoor hun wens schieten. Zo zijn er vragen als; wat kost een rietendak? En; is het mogelijk om van dakpannen over te stappen naar een rieten dakbedekking? Deze vragen blijven voor mensen onbeantwoord terwijl het antwoord niet zo lastig is. Rietdekkerbedrijf van den Bergh heeft hier de antwoorden op. Zo is het mogelijk om van dakpannen naar een rietendak te gaan, dit gebeurt door middel van 4 stappen. De eerste stap is de technische analyse is het technische haalbaar dat er een rietendak geplaatst kan worden. Vervolgens maakt van den Bergh een offerte, hierbij wordt alles qua kosten in kaart gebracht en wordt de overweging tot actie gemaakt. De derde stap volgt als er akkoord is gegaan met de offerte, dan wordt er een bouwvergunning aangevraagd door het bedrijf, door hun jarenlange ervaring weten zij exact wat er nodig is om een bouwvergunning te krijgen. Als dit allemaal rond is wordt de vierde en laatste stap in werking gebracht, namelijk de uitvoering. Dit proces verloopt per dakdeel, zodat uw dak niet voor lange tijd bloot wordt gesteld aan de natuurlijke elementen. Na dit proces wordt het dak door zowel van den Bergh als u gecontroleerd.

De vraag over het kosten plaatje van een rietendak, hangt af van verschillende factoren. Namelijk de grootte van het dak, de bouwvergunningen en het benodigde personeel. Daarom is het de moeite waard om uw droom van een rietendak een keer te bespreken met van den Bergh.