Dubbel glas prijzen

Dubbel glas wordt ook wel isolatieglas genoemd.

Het voordeel van dubbelglas ten opzichte van enkelglas is dat het meer wooncomfort biedt. Dit omdat de temperatuur in huis beter constant te houden is. Op koude dagen is het makkelijker om de woning warm te houden, op een stabiele temperatuur. Op warme dagen zorgt het dubbel glas ervoor dat de warmte beter buiten de woning gehouden kan worden.

Soorten dubbel glas
Er zijn veel soorten dubbel glas. Je hebt normaal dubbel glas, welke bestaat uit twee glasplaten met daartussen een luchtspouw. Je hebt ook dubbel glas soorten welke een betere isolatiewaarde hebben. Dit worden de HR isolatieglas soorten genoemd.

HR isolatieglas bestaat uit twee glasplaten waarvan 1 glasplaat voorzien is van een dunne metaalcoating. Deze coating zorgt er voor dat de warmte van binnen terug de woning in wordt gekaatst. Hoe dikker de metaalcoating hoe beter het glas isoleert. Dit worden dan de , HR, HR+ en de HR++ isolatieglas soorten genoemd. Bij HR++ isolatieglas wordt de spouw gevuld met argon of krypton gas zodat het glas nog beter isoleert.

Er bestaat ook nog HR+++ glas. Dit isoleert extreem goed. Dit glas bestaat uit 3 glasplaten met 2 maal een luchtspouw. Er zijn dan twee warmtebruggen zodat het goed de warmte in de woning kan houden.

De prijsverschillen tussen normaal dubbel glas, HR, HR+ en HR++ zijn niet zo heel erg groot. Waardoor je eigenlijk altijd beter voor HR++ glas kan gaan. De meerprijs van HR++ glas is snel terug verdient door de besparing in de stookkosten.

HR+++ glas is wel gelijk een stuk duurder, dit omdat het uit 3 glasplaten bestaat. Tevens zullen de kozijnen hiervoor geschikt moeten zijn. Omdat het glas dikker is moet er wel voldoende ruimte in de kozijnsponning zijn.

Richtprijzen:
Richtprijzen van isolatieglas:

  • Dubbel glas: 43 EUR/m2
  • HR glas: 46 EUR/m2
  • HR+ glas: 48 EUR/me
  • HR++ glas: 61 EUR/m2
  • HR+++ glas: 82 EUR/me

Dit zijn glasprijzen zonder de plaatsing van het glas.

Dubbelglas kan ook nog uitgevoerd worden als veiligheidsglas of als glas met een extra goede geluidswering. Meer informatie en glasprijzen vindt je op de website van Offerte Butler welke een zeer uitgebreide pagina met verschillende dubbel glas prijzen heeft bij gehouden.