займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ

Energie besparen met verlichting

Energie besparen is super simpel. Als je op de kleine dingen let, kun je al gauw een paar tientjes per jaar uitsparen op je energierekening. Ook op je verlichting valt te besparen. Vaak heb je niet door dat er behoorlijk wat verschil zit in hoeveel energie een lamp nodig heeft. Zo hebben oude lampen die aan vervanging toe zijn meestal een duurzamer en zuiniger alternatief.

Duurzaam én stijlvol

Duurzame lampen hoeven absoluut niet lelijk te zijn. Tegenwoordig is er genoeg verlichting die meteen al verkocht wordt met zuinige lampjes. Zoals de stijlvolle lampen van De Licht Bedenkers. Maar niet alleen op compleet nieuwe lampen kun je besparen. Het helpt ook al om simpelweg de lampjes in je huidige lampenkappen te vervangen. Een goede optie hiervoor zijn de ledlampen van IKEA.

Verlichting zorgt voor 20% van je energiekosten

Wist je dat je verlichting wel vijftien tot twintig procent van je energiekosten beslaat? Bij bedrijven kan het zelfs oplopen tot zestig procent van de totale energiekosten. Dat is niet niks. Daarom is het ook verstandig om goed na te denken over wat voor type lampen je in huis hebt. Wie weet kun je je energieverbruik voor verlichting wel halveren. Oude lampen gebruiken vaak veel meer energie dan nieuwere en modernere lampen. De laatste jaren wordt er veel meer gefocust op duurzaamheid, ook op het gebied van verlichting. Je lampen vervangen is dan ook vaak de makkelijkste optie om de kosten te drukken.

10 Euro per lamp besparen

Als je al je oude energie-slurpende lampen vervangt door ledlampen, kun je tot wel tien euro per jaar pér lamp besparen. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu. Zo kan je tot honderden euro’s per jaar besparen. Met dertig lampjes zit je al op 300 euro! Je verbruikt ten slotte minder stroom. Maar je helpt ook je energiekosten omlaag. Wil je nóg meer besparen op je energiekosten? Dan kun je ook altijd je energiecontract even vergelijken. De prijzen verschillen nogal per energieleverancier, dus misschien kun jij wel goedkoper uit zijn.


Adverteren op deze website

Copyright © 2018 Wonen-interieur.com | Woonideeën, tips & huis inrichting - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa WP Theme by BytesForAll. Now with Tutorials & Support

MySmartDeco.nl