Creëer meer woonruimte met een serre

Nu het najaar eraan komt en je weer met het hele gezin naar binnen gaat, is een serre de ideale manier om meer woonruimte te creëren. Het gebruik van een serre kan heel verschillend zijn. Maar of je het nu gebruikt als een rustige zithoek of juist als gezellige eetkamer, door het op jouw manier in te richten creëer je een fijne sfeer.

Go for green

Doordat een serre voornamelijk uit glas bestaat, is het een gemakkelijke manier om extra licht naar binnen te halen. Gebruik lichte natuurtinten zoals grijs en groen voor een extra ruimtelijk effect. Dit komt mooi tot uiting in een serre met veel ramen. Een woontrend van dit najaar die hier goed op aansluit, is de Botanical trend. Botanical kenmerkt zich door prints, natuurlijke materialen en veel bloemen en planten. De trend is toe te passen met felle kleuren, maar ook als een landelijk en rustig interieur. Zo geniet je in het najaar ook heerlijk van het buitenleven.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Maar voordat je de serre naar eigen wensen in kan richten moet deze er natuurlijk eerst komen. Denk goed na over wat je nu precies wilt en bespreek je ideeën met je partner. Serres zijn er in veel verschillende soorten en maten. Hou rekening met de kans dat je een vergunning aan moet vragen en vraag jezelf af wie het bouwproject gaat leiden. Wordt de verbouwing geleid door een derde partij, dan is het helemaal belangrijk dat je precies voor ogen hebt wat je wilt. Met een plan voorkom je onduidelijkheden en is de kans op vertraging het kleinst. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

De kosten en financiering van een serre

Een ander voordeel van goed weten wat je wilt en wat daarbij allemaal komt kijken, is dat je een betere inschatting kunt maken van de kosten. Een verbouwing is een enorme investering en niet iedereen heeft voldoende spaargeld achter de hand om de verbouwing in een keer te financieren. Een manier die uitkomst kan bieden is het afsluiten van een lening. Er zijn online kredietverstrekkers die een verbouwing mogelijk kunnen maken. Tel voor een totaalplaatje alle verwachte kosten bij elkaar op. Zo weet je hoeveel geld je in totaal nodig hebt en hoeveel je bij moet lenen.