Energie besparen met de koude winterdagen

De eerst vorst dagen zitten er alweer op en dat betekend dat de winter weer langzaam op de deur klopt. Zeker met de feestdagen waar iedereen gezellig thuis is zullen de kosten flink oplopen, maar gelukkig valt er ook een hoop energie te besparen. Wij helpen je graag met een paar tips om energie te besparen de aankomende maanden.

Energie vergelijken bespaart honderden euro's

Energie vergelijken kan je honderden euro's per jaar besparen en dat kan al binnen enkele minuten gedaan zijn. Door nu nog over te stappen zit je voor de duren maanden en kan je zonder hoge eindafrekening weg bij je energieleverancier. Zeker voor consumenten welke nog nooit zijn overgestapt van energieleverancier kunnen de kortingen ontzettend hoog uitvallen en dat is toch lekker zo voor de feestdagen. Pure energie biedt bijvoorbeeld nu 225 euro herfstkorting aan!

Verwarming een graadje lager en uurtje eerder uit

De verwarming is een belangrijk onderdeel bij je energierekening. De gaskosten zijn de hoogste kosten en deze worden vooral veroorzaakt door het stoken in huis. Natuurlijk wil je thuis genieten van comfort en niet in de kou zitten, maar door slim te verwarmen kan je een hoop besparen. Zet je verwarming bijvoorbeeld nog volledig uit! Je kan de verwarming bij het verlaten van de woning het best op 16 graden zetten en bij een huis met vloerverwarming op 17 graden. Als je dan thuis komt zet je hem op de gewenste temperatuur en is het binnen no-time heerlijk warm. Door deze simpele trucjes kan je al rond de 200 euro per jaar besparen. Doe je zelfs een uur voor je naar bed gaat de verwarming uit dan bespaar je nog eens 50 euro extra per jaar!

Tijdschakelaar op je (kerst)verlichting

De besparing hierop is echt te verwaarlozen, maar in milieu opzicht is dit wel belangrijk. Je kerstverlichting laten branden me led kost je jaarlijks maximaal 20 euro. Dit is in tegenstelling tot je energierekening natuurlijk te verwaarlozen, maar toch is het wel goed om energie te besparen voor het milieu. Zo kan je met een simpele tijdschakelaar de verlichting alleen laten branden wanneer het nodig is en bespaar je waarschijnlijk 5 tot 10 euro per jaar.