Internet pakket kiezen? Niet zonder deze handige tips

Oké, het moment is daar. Je wil overstappen van energieleverancier. Maar hoe pak je het aan? Hoe zorg je ervoor dat je de beste deal krijgt? We hebben met verschillende insiders gesproken, die deze tips gaven:

1. Stap elk jaar over

Wie slim is, stapt elk jaar over. De experts zijn het erover eens, het kost je wel even wat tijd. Maar zo zit je wel elke maand voor de beste prijs online. Op alleen je internet (of alles in 1) pakket kun je al snel 200 euro per jaar besparen. Wie nog slimmer is, vergelijkt elk jaar alle vaste lasten. Plan er 1 dagdeel voor in. Zo kun je op die ene dag misschien wel meer dan 500 euro besparen. Denk aan je energierekening, autoverzekering, zorgverzekering, inboedel-… Je besparing kan echt heel snel oplopen.

2. Houd de aanbiedingen in de gaten

Los van bovenstaande dag kan het zijn dat er een aanbieding voorbij komt. Is het nog geen tijd om over te stappen? Geen probleem. Je kunt de ingangsdatum zelf kiezen. Ook wanneer dat bijvoorbeeld pas over 6 maanden is. Wanneer je een pakket ziet dat je niet voorbij kunt laten gaan, doe dat dan ook niet. Bestel alvast, en je hebt weer een hoop geld bespaard.

3. Gebruik vergelijkingssites

Er zijn verschillende sites die de prijzen elke dag voor je vergelijken. Maak hier gebruik van. Toegegeven, de ene is lang niet zo goed als de ander. Check dus even hoe betrouwbaar een site eruit ziet. Of maak gebruik van meerdere vergelijkingssites. Zo weet je zeker dat er aan jou geen aanbieding voorbij gaat. Dit is bijvoorbeeld een erg handige site. Maar even Googlen op ‘internet vergelijken’ levert je ook een hoop resultaten op.

4. Lees reviews

Voordat je een bestelling plaats, kun je het beste even de beoordelingen checken. Via een site als deze kun je bijvoorbeeld zien welke beoordelingen er worden gegeven. Wat gelijk opvalt is dat vrijwel alle providers een slechte rating hebben. Hou er in je oordeel rekening mee dat juist de mensen bij wie het misgaat, op zoek gaan naar een klankbord. Daar staan heel veel mensen tegenover die prima tevreden zijn, en dus niks van zich laten horen. Check verder even waar degene van de review woont. Er is ons aangegeven dat eenzelfde pakket in de ene straat veel beter kan werken dan in een andere. Is een minder goede beoordeling over de snelheid aan de andere kant van Nederland gegeven, dan is deze voor jou niet relevant. Meningen over de helpdesk daarentegen kun je wel meenemen in je oordeel.